Concedieri la Apple: Peste 700 de angajați au fost dați afară

Scris de | 5 aprilie, 2024
Concedieri la Apple: Peste 700 de angajați au fost dați afară

Peste 700 de angajați ai Apple au fost concediați recent, conform unui raport WARN publicat de EDD (Employment Development Department of California). Majoritatea acestora lucrau la birourile Apple din Santa Clara, 371 dintre ei fiind angrenați în proiectul proaspăt anulat al companiei din Cupertino, mașina electrică (Project Titan). Conform legii din California, companiile sunt obligate să trimită un raport celor de la EDD pentru fiecare locație afectată de concedieri, sub legile programului WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification).

Nu mai puțin de 8 locații ale Apple din Santa Clara au fost afectate de concedieri, inclusiv biroul principal care se ocupa de dezvoltarea mașinii electrice. Una dintre ele lucra și la un proiect pentru realizarea unui ecran MicroLED care ar fi fost anulat în luna martie, din cauza costurilor și a dificultăților tehnice. Apple spera să poată produce propriile sale ecrane pentru iPhone-uri, Mac-uri și smartwatch-uri, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Planurile inițiale ale celor de la Apple pentru proiectul mașinii electrice erau să dezvolte un vehicul complet autonom, fără pedale și volan, însă la un moment dat au făcut schimbarea către o mașină electrică. Apple ar fi investit miliarde de dolari și aproape 10 ani de muncă în acest proiect, înainte de a renunța complet la el. Angajații care lucrau aici au avut posibilitatea de a se transfera în alte divizii ale Apple, inclusiv în cele care lucrează la proiecte privind inteligența artificială sau roboți. Se pare însă că Apple nu a putut să reintegreze pe toată lumea în companie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple cuts over 700 jobs following its car and display project closures