Spotify, acum cu AI. Poți genera liste de redare prin descrieri în limbaj natural

Scris de | 8 aprilie, 2024
Spotify, acum cu AI. Poți genera liste de redare prin descrieri în limbaj natural

Funcțiile alimentate de inteligență artificială încep să apară din ce în ce mai des în diverse servicii și aplicații online. Spotify a fost una dintre primele companii care a început să integreze AI în serviciile sale, încă de anul trecut, când a implementat un DJ virtual, iar acum dorește să ușureze procesul de creare al listelor de redare. Utilizatorii de Spotify vor putea descrie în limbaj natural în format text ceea ce vor să asculte într-o listă de melodii, iar AI-ul o va genera.

Poți cere AI-ului Spotify să genereze playlist-uri pentru orice tip de ocazie

Momentan, aceste funcții sunt în teste, fiind disponibile doar în versiune „beta” în Marea Britanie și Australia, însă vor ajunge cu siguranță și în alte regiuni în viitorul apropiat. AI Playlist este disponibil însă doar în aplicațiile de mobil pentru iOS și Android, nu și în variantele desktop.

Poți cere AI-ului să genereze liste de redare bazat pe diverse tipuri de descrieri. Poți alege un gen muzical, un gen muzical cu limite temporale, precum un deceniu, poți cere muzică dintr-o anumită perioadă istorică, sau poți să improvizezi cu cereri cât mai creative. Spotify a oferit exemple precum „cântece de seranadă pentru pisica mea” sau „beat-uri pentru lupte într-o apocalipsă zombie”. AI-ul poate înțelege referințe la locuri, animale, activități, personaje de film, culori și chiar emoji-uri.

Poți după generare chiar să modifici listele pe baza altor prompt-uri AI. Poți cere muzică mai lentă, mai multe melodii dintr-un anumit gen sau orice modificări ai nevoie. Desigur, poți edita și manual lista, asemeni uneia obișnuite.

Deja există și un ghid de bune practici de la Spotify pentru generarea unor liste de redare cât mai bune. Pentru rezultate cât mai relevante, ar trebui să folosești o combinație de gen muzical, starea de spirit pe care dorești să o exprimi în acel playlist, artiști și deceniul dorit. Desigur, Spotify spune că ia în considerare și preferințele muzicale ale utilizatorului atunci când generează aceste liste, informații pe care le are deja pentru generarea de playlist-uri Daily și Weekly.

Spotify spune că folosește un LLM pentru a interpreta cerințele utilizatorilor, dar și tehnologiile sale interne legate de personalizarea preferințelor. Compania nu a specificat însă cu cine colaborează pentru accesul la LLM.

Atunci când funcția va fi disponibilă și pe conturile din România, funcția va fi disponibilă din tabul My Library. Nu trebuie decât să apeși apoi pe butonul + unde va apărea AI Playlist, care momentan este marcat cu „beta” pentru cei care au acces.

 

Etichete: ,

Sursa: TechCrunch