Funcția Find My Device pentru Android este în sfârșit oficială. Este lansată începând de astăzi, și se folosește de o rețea bazată pe contribuția utilizatorilor pentru a ajuta proprietarii de dispozitive Android să-și găsească device-urile, exact la fel ca funcția „Find My” de pe iOS.
Cu această actualizare vei putea să-ți găsești smartphone-ul chiar și atunci când este offline, folosindu-te de alte dispozitive Android care transmit în mod „tăcut” locația aproximativă a telefonului tău. Dacă dispozitivul pierdut este în apropiere, poți primi indicii vizuale în aplicația Find My Device pe măsură ce te apropii de el. Iar telefoanele Pixel 8 de la Google primesc o funcție bonus: pot fi localizate chiar și atunci când sunt oprite.
Începând din mai, rețeaua va suporta, de asemenea, noi trackere Bluetooth de la Chipolo și Pebblebee, astfel încât să poți folosi rețeaua pentru a-ți găsi portofelul sau cheile. Smart tag-uri compatibile urmează să fie lansate și de Motorola, Jio și Eufy mai târziu în acest an. La fel ca pe iOS, vei putea să împarți accesul la tag-urile tale cu mai mulți utilizatori.
Smatt tag-urile sunt utile, însă pot fi folosite și abuziv. Rețeaua Find My Device suportă alerte pentru smart tag-urile nedorite, și vei primi o notificare dacă un astfel de device care nu îți aparține se mișcă odată cu tine, chiar și dacă folosești un iPhone.
Google se bazează pe o gamă largă de gadgeturi pentru a face rețeaua sa mai utilă. Căștile de la JBL și Sony vor primi, de asemenea, actualizări de software pentru a putea fi localizate folosind Find My Device. În plus, dacă device-ul tău este pierdut acasă, casă în care ai un hub Nest, vei primi informații despre cât de departe sau aproape chiar pe device-ul smart home.
Rețeaua îmbunătățită Find My Device e disponibilă pe dispozitive care rulează Android 9 sau mai recent. Rețeaua e lansată inițial în SUA și Canada înainte de a se extinde la dispozitivele Android „din întreaga lume”.