Patru noutăți în Facebook Messenger pentru mobil, adăugate de cel mai nou update

Scris de | 10 aprilie, 2024
Patru noutăți în Facebook Messenger pentru mobil, adăugate de cel mai nou update

Meta a lansat o nouă versiune de Facebook Messenger, care adaugă noi capabilități în aplicația de mesagerie, care ar trebui să rezolve câteva dintre neajunsurile de până acum. Avem calitate îmbunătățită pentru fotografii, posibilitatea de a crea albume foto pentru fiecare chat în parte și chiar ridicarea unor restricții de transfer de fișiere. Unele dintre aceste capabilități au fost deja lansate anterior pe WhatsApp, însă altele sunt complet noi și, probabil că vor ajunge pe alte servicii de la Meta în viitorul apropiat.

Utilizatorii de Messenger pot acum crea albume foto și trimite imagini la rezoluții mai înalte

Noile funcții din Facebook Messenger sunt disponibile exclusiv în aplicația de mobil pentru iOS și Android și nu vor fi disponibile în totalitate și în varianta web. Probabil cea mai importantă pentru cei care folosesc Messenger foarte mult este capabilitatea de a transmite fotografii la rezoluție mai înaltă.

Mulți utilizatori s-au plâns de-a lungul timpului de calitatea foarte slabă a imaginilor transmise prin Facebook Messenger, iar acum există opțiunea de a trimite variante „HD”, la rezoluție mai înaltă. Funcția de fotografii HD era disponibilă pe Facebook de mulți ani deja, iar WhatsApp a primit astfel de capabilități, de asemenea.

Posibilitatea de a urca fotografii mai bune pe Messenger vine probabil pentru a completa noile albume foto. Utilizatorii pot realiza pentru fiecare chat în parte albume foto, la care pot contribui toți cei care sunt în chat-ul respectiv. Utilizatorii pot crea noi galerii, pot adăuga sau șterge fotografii din galeriile deja existente și le pot descărca local, dacă au nevoie.

În cele din urmă, Messenger devine mai „prietenos” cu transferurile de fișiere. Anterior, mesajele aveau o limită de 25 MB și o listă foarte scurtă de fișiere compatibile permise pentru transfer. Acum însă, limita crește la 100 MB și poți trimite arhive .zip, sau documente office precum Word, Excel sau PDF. Acest lucru ar putea elimina nevoia de a urca fișierele pe stocare cloud sau pe servicii de transfer precum WeTransfer.

O altă funcționalitate nouă adăugată de acest update este scanarea unui cod QR pentru a te conecta cu un alt utilizator de Facebook Messenger.

Etichete: