Surpriză: Ubisoft anunță The Rogue Prince of Persia, jocul care aduce seria în genul roguelite

Scris de | 11 aprilie, 2024
Surpriză: Ubisoft anunță The Rogue Prince of Persia, jocul care aduce seria în genul roguelite

Prince of Persia: The Lost Crown a fost una dintre surprizele începutului de an în materie de gaming. Ubisoft a adus pe piață un nou titlu din celebra serie Prince of Persia, care punea jucătorii într-un nou rol, nu cel al titularului prinț. Titlul, inspirat de jocuri de tip metrodivania, a avut nu doar un succes comercial, dar a fost și apreciat atât de către fani, cât și de către critici. Credeam că acesta va fi singurul „popas” pe drumul către următorul titlu Prince of Persia „principal”, însă Ubisoft are o nouă surpriză pentru fani: The Rogue Prince of Persia, un joc roguelite, creat de Evil Empire, creatorii jocului indie de succes, Dead Cells.

The Rogue Prince of Persia va aplica formula Dead Cells asupra celebrei serii începută în anii ’80

De altfel, această combinație este una foarte logică. Dead Cells a fost un alt joc de tip metroidvania în stil „roguelite”, cu un stil grafic retro. Noul The Rogue Prince of Persia pare că împrumută multe dintre elementele care au făcut din Dead Cells un succes, dar adaugă și câteva elemente demne de un joc din seria Prince of Persia.

Fiind un joc roguelite, va trebui de fiecare dată să o iei de la capăt, iar anumite resurse pe care le dobândești în fiecare încercare de a termina jocul, te pot ajuta pentru a debloca noi abilități și pentru a-ți îmbunătăți personajul pentru următoarele tentative.

Nu știm încă multe despre povestea noului joc, dar se pare că „prințul” are în posesie un talisman care îi permite să revină la viață în cazul în care este învins de inamici. Acesta beneficiază de multe dintre abilitățile acrobatice pe care le-am văzut în jocurile precedente, precum alergatul pe pereți și cățărarea pe platformele din niveluri.

Așa cum ne așteptam din momentul în care am văzut termenul „roguelite” în față, nivelurile vor fi generate procedural, deci nicio tentativă de a duce jocul la bun sfârșit nu va fi similară cu una anterioară. Prințul va putea explora mai multe medii de joc succesive și va avea la dispoziție o multitudine de arme și alte tipuri de echipament secundar.

Jocul va fi lansat, inițial în Early Access, exclusiv pe Steam

Evil Empire încearcă să recreeze succesul Dead Cells, care a fost un joc lansat în Early Access și care a evoluat pe baza feedback-ului comunității. Se pare că Ubisoft are încredere în această abordare, oferind The Rogue Prince of Persia tot în early access, pe Steam, începând cu data de 14 mai. Evil Empire va asculta comunitatea și va adăuga noi inamici, niveluri, obstacole și va balansa anumite aspecte ale jocului, pe parcurs, până când acesta va ieși din Early Access și va deveni un joc complet, de sine stătător.

Cel mai probabil, jocul va fi lansat apoi și pe alte platforme, inclusiv pe console, iar, la cum arată, ar putea rula lejer chiar și pe dispozitive mobile, precum smartphone-uri.

Singurul lucru cel puțin ciudat este faptul că jocul a fost anunțat în cadrul conferinței „Triple-I Initiative”. Prince of Persia este o licență Triple-A, deținută de una dintre cele mai mari companii din gaming din lume, Ubisoft. Astfel, chiar dacă Evil Empire este un studio independent, iar dezvoltarea lui The Rogue Prince of Persia pare să decurgă asemeni unui joc „indie”, faptul că Ubisoft a contractat această companie și că deține în totalitate drepturile asupra jocului, îl face să nu poată fi încadrat la categoria de jocuri independente.