Mesaj îngrijorător primit de la Apple de către utilizatorii iPhone din 92 de țări. E vorba despre un atac cibernetic

Scris de | 12 aprilie, 2024
Mesaj îngrijorător primit de la Apple de către utilizatorii iPhone din 92 de țări. E vorba despre un atac cibernetic

Unii utilizatori de iPhone au primit o alertă foarte îngrijorătoare pe dispozitivele lor miercuri. Apple a trimis notificări persoanelor din 92 de țări avertizându-le că ar putea fi ținta unor atacuri cu spyware mercenar, relatează TechCrunch. „Apple a detectat că sunteți ținta unui atac spyware mercenar care încearcă să compromită în mod remote iPhone-ul asociat cu ID-ul dvs. Apple -xxx-” arată mesajul.

Alerta Apple a oferit și informații suplimentare despre incident. „Acest atac vă vizează probabil în mod specific din cauza a cine sunteți sau a ceea ce faceți. Deși nu este niciodată posibil să știm cu certitudine absolută gravitatea pericolului atunci când detectăm unor astfel de atacuri, Apple are încredere mare în această avertizare – vă rugăm să o luați în serios”, a continuat alerta.

Apple a explicat și că nu poate furniza nicio informație suplimentară despre ce a provocat această avertizazre, din cauza îngrijorării că informațiile suplimentare ar ajuta atacatorii să evite detectarea în viitor. Compania folosește informații interne pentru a identifica aceste atacuri.

Iar aceasta nu este prima situație în care Apple a trebuit să trimită o astfel de notificare. Din 2021, persoane din peste 150 de țări au primit mesaje similare, inclusiv o avertizare pentru jurnaliști și politicieni în India în octombrie anul trecut.

Etichete: , , ,

Sursa: iPhone users in 92 countries received a spyware attack warning from Apple