Meta va blura automat pozele nud trimise în DM pe Instagram

Scris de | 12 aprilie, 2024
Meta va blura automat pozele nud trimise în DM pe Instagram

Meta a anunțat că testează noi funcții pe Instagram, care au ca scop protejarea tinerilor de mesaje cu tentă sexuală sau scam-uri care se folosesc de astfel de tertipuri. Aceasta include o funcție numită „Nudity Protection in DMs”, care face fix exact ce te-ai aștepta, adică blurează imaginile detectate ca având conținut de natură sexuală. Compania menționează și că va include avertismente către tineri, în care îi încurajează să se gândească de două ori înainte să trimită fotografii nud în aplicație. Meta speră că această funcție va oferi o mai bună protecție împotriva scammer-ilor care ar putea trimite imagini nud pentru a-i încuraja pe alții să trimită și ei unele, la rândul lor.

Meta implementează și schimbări care vor face mai dificilă interacțiunea scammer-ilor și altor criminali cu tinerii, dezvoltând o nouă tehnologie care identifică unele conturi ce sunt „potențial” implicate în practici ilegale. Aceste conturi vor fi limitate în felul în care vor putea interacționa cu alți utilizatori. De asemenea, compania a luat decizia de a dezvălui mai multe date celor de la Lantern, un program de protecție a copiilor online.

Astfel, pozele nud trimise în DM (Direct Messages) vor fi acum blurate și ascunse în spatele unui „ecran de siguranță”. Utilizatorii vor putea apoi să aleagă dacă vor să le vadă sau nu. „Le vom arăta și un mesaj care îi încurajează să nu se simtă presați să răspundă, cu opțiunea de a bloca persoana care trimite fotografia și de a raporta discuția” adaugă Meta. Ecranul de siguranță pentru nuditate va fi pornit automat la persoanele minore, iar cele majore vor vedea o notificare care îi încurajează să pornească această funcție. De asemenea, oricine face forward la o imagine nud va avea parte de același mesaj care îi întreabă dacă vor să reconsidere acest lucru. Filtrul de nuditate al celor de la Meta a fost în lucru timp de 2 ani.

Cu toate acestea, el nu va fi încă integrat în Facebook, iar un purtător de cuvânt al companiei a motivat celor de la TechCrunch că „vrem să răspundem unde vedem cea mai mare nevoie și unde are cea mai mare relevanță – iar în cazul pozelor nud nedorite și a educării adolescenților cu privire la riscurile de a împărtăși astfel de imagini, credem că în Instagram DMs se întâmplă asta, astfel că acolo ne vom concentra întâi”. Meta este cercetată în Europa cu privire la potențialele riscuri cu privire la siguranța copiilor pe Instagram și se află sub lupa investigatorilor încă de vara trecută.

Etichete: , , ,

Sursa: Meta will auto-blur nudity in Instagram DMs in latest teen safety step