Meta renunță la casca VR Quest 1, anunțând finalul suportului software

Scris de | 1 aprilie, 2024
Meta renunță la casca VR Quest 1, anunțând finalul suportului software

Meta a publicat planurile oficiale pentru oprirea suportului software pentru originalul Oculus Quest 1. Acest dispozitiv VR, lansat în 2019, va mai primi actualizări de securitate pentru câteva luni, însă dezvoltatorii de aplicații și jocuri nu vor mai putea publica consținut pentru acesta pe magazinul oficial în viitorul apropiat. Cei care vor acces la cele mai recente lansări pentru Quest vor trebui să facă upgrade la modelele Quest 2, Quest Pro sau Quest 3.

Ce funcții vor rămâne disponibile pe Oculus Quest 1

Faptul că Meta nu va mai oferi actualizări pentru Quest 1 nu înseamnă că dispozitivul nu va mai funcționa. Compania a anunțat că ultimul update de securitate va veni în august 2024, după ce dispozitivul nu mai primește ultimele actualizări de sistem deja de câțiva ani.

Inițial, suportul pentru jocuri și aplicații noi trebuia să se termine pe 1 ianuarie 2024, dar Meta a decis să ofere o extensie. Aceasta este de doar patru luni, deci de pe 30 aprilie, Quest 1 nu va mai primi jocuri sau aplicații noi pe magazin. Dezvoltatorii nu vor mai putea publica conținut compatibil, iar magazinul de pe Quest va rămâne „înghețat” cu conținutul disponibil la data de 30 aprilie. Toate celelalte aplicații sau jocuri noi nu vor mai fi listate acolo.

Vestea bună este că cei care încă folosesc Quest 1 nu vor pierde accesul la conținutul deja cumpărat, sau la selecția de jocuri și conținut compatibilă. Vor putea să cumpere în continuare jocurile și aplicațiile deja disponibile. Oricum, majoritatea jocurilor noi nu puteau rula pe Quest 1 din cauza procesorului deja învechit, iar sistemul de multiplayer pentru jocuri pe Quest 1 a fost dezactivat încă din martie 2023.

O altă funcție care va rămâne disponibilă pe Oculus Quest este cea de headset pentru PC, fie în mod wireless, sau cu fir. Astfel, chiar dacă nu poți juca cele mai noi jocuri pentru Meta Quest, poți rula în continuare cele mai noi jocuri VR de PC fără probleme.

Meta Quest 3 a fost lansat în toamna anului trecut, cu un procesor performant controller-e modernizate și un design semnificativ mai compact.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Central