Meta anunţă Quest 3, headset mixed reality cu preţ de 499 dolari

Scris de | 2 iunie, 2023
Meta anunţă Quest 3, headset mixed reality cu preţ de 499 dolari

Meta vrea să anticipeze lansarea headsetului Mixed Reality Apple şi tocmai a lansat casca Quest 3. Produsul costă 499 dolari şi a fost dezvăluit de Mark Zuckerberg pe 1 iunie 2023.

Dispozitivul va fi disponibil în toate ţările unde s-a vândut Meta Quest până acum. Meta încearcă să anticipeze lansarea lui Apple RealityPro pe 5 iunie 2023. Meta Quest 3 vine cu o rezoluţie superioară lui Quest 2 şi foloseşte următoarea generaţie de procesor Snapdragon.

Ni se promite de 2 ori performanta grafică faţă de Meta Quest 2, dar şi suport pentru full color passthrough. Asta pentru situaţii de utilizare mixed reality color şi cu rezoluţie înaltă. Profilul optic este cu 40% mai slim pe noul headset faţă de predecesor şi vine cu controller cu design regândit Touch Plus.

Quest 3 combină realitatea fizică cu cea virtuală, iar experienţele merg dincolo de realităţi mixte. Se practică un sistem de înţelegere inteligentă şi răspuns la obiecte din spaţiul tău fizic, care îţi permite să navighezi în spaţiu în mod natural şi intuitiv. Avem şi orientare spaţială şi machine learning inovativ.

Mulţumită tehnologiei de tracking nu mai este nevoie de inele de tracking exterioare, aşa că acum controllerele se simt mai naturale. Există şi feedback haptic TruTouch, apărut pentru prima dată pe Touch Pro. Există şi tracking pentru mâini, iar Quest 3 e compatibil cu catalogul Quest 2 de peste 500 de jocuri VR, aplicaţii şi experienţe.

Dacă Quest 3 e disponibil la 499 dolari, Quest 2 scade la 299 dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget