Funcțiile Galaxy AI, confirmate pentru seriile Galaxy S22, S21 și modele pliabile mai vechi

Scris de | 15 aprilie, 2024
Funcțiile Galaxy AI, confirmate pentru seriile Galaxy S22, S21 și modele pliabile mai vechi

Deși până acum nu a oferit multe detalii despre disponibilitatea funcțiilor Galaxy AI pe telefoanele sale mai vechi, Samsung a confirmat, în sfârșit ce se întâmplă cu astfel de funcții pe modele mai vechi, precum cele din seriile Galaxy S22 și S21. Se pare că toate modelele din aceste game vor primi actualizarea OneUI 6.1 cu tot cu Galaxy AI, însă nu toate funcțiile vor fi disponibile pe toate.

Samsung va actualiza telefoanele lansate în 2022 și 2021 la OneUI 6.1 cu Galaxy AI

În prezent, Galaxy S24, S23, Tab S9 și modelele pliabile de anul trecut sunt singurele care au acces la funcțiile Galaxy AI, însă mult mai mulți utilizatori se vor alătura familiei de dispozitive cu AI în următoarele câteva săptămâni.

Un angajat Samsung a cofirmat pe forumurile oficiale că OneUI va fi lansat la începutul lunii mai pe telefoanele și tabletele lansate acum doi sau chiar trei ani. Desigur, vor exista câteva limitări.

De exemplu, dispozitivele lansate în 2022, adică Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra, alături de Galaxy Z Fold4 și Galaxy Z Fold 5 și tabletele Galaxy Tab S8, vor primi acces la toate capabilitățile Galaxy AI pe care le-am văzut deja pe telefoanele mai moderne. Vorbim despre Circle to Search, toate funcțiile de rezumare, traduceri sau reformulare de texte, cât și cele de editare de fotografii. Singura omisiune importantă ar fi capabilitatea de a transforma un clip video la viteză normală într-unul slow-motion atunci când apeși lung pe el.

Modelele mai vechi, adică Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra, alături de modelele pliabile Galaxy Z Fold3 și Z Flip 3 vor primi acces la capabilitățile Galaxy AI doar parțial, adică Circle to Search și Magic Rewrite, adică reformularea de texte prin intermediul tastaturii oficiale Samsung. Alte funcții care necesită un procesor neural mai performant, nu vor veni pe aceste modele.

Vestea bună pentru cei care aveau un telefon din ultimii doi ani și își doreau neapărat acces la funcțiile AI este că nu trebuie să facă trecerea la un model mai nou. Vestea proastă este că modelele Galaxy S21 și Fold/Flip3 nu vor primi foarte multe funcții AI, deși sunt în continuare telefoane destul de performante.

Etichete: , , , , ,