Samsung confirmă că va oferi funcțiile Galaxy AI și pe telefoane mai vechi. Lista modelelor confirmate

Scris de | 18 ianuarie, 2024
Samsung confirmă că va oferi funcțiile Galaxy AI și pe telefoane mai vechi. Lista modelelor confirmate
Galaxy S23 FE

Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra au fost lansate cu puține îmbunătățiri hardware „reale”, întrucât în afară de un procesor mai puternic și ecrane mai luminoase, cele trei dispozitive sunt cam la fel ca anul trecut. Funcțiile AI sunt cele care scot aceste modele în față, însă cei care au telefoane din generația anterioară nu ar trebui să „sară” pe pre-comenzi încă. Samsung a confirmat că o parte dintre telefoanele recente deja lansate, cât și o tabletă, vor primi aceste funcții AI printr-un update de software.

Lista dispozitivelor care vor primi Galaxy AI prin update este momentan destul de restrânsă. Am discutat cu reprezentanții Samsung la CES 2024, iar aceștia au confirmat, pentru început doar câteva telefoane și o tabletă, pentru update-ul la OneUI 6.1 cu tot cu funcții AI. Acestea ar putea fi lansate și pe alte dispozitive și mai vechi înainte de sfârșitul anului, însă purtătorii de cuvânt nu au dorit să elaboreze înainte să știe cu siguranță dacă acest lucru va fi într-adevăr posibil. Momentan, Samsung explorează posibilitatea compatibilității și cu telefoane și tablete mai vechi.

Dacă aveți unul dintre telefoanele sau tabletele din lista de mai jos, ar fi o idee bună să așteptați mai degrabă update-ul la OneUI 6.1 pentru funcții AI, înainte să treceți la modelele S24.

Care sunt telefoanele Samsung care vor primi Galaxy AI prin update la OneUI 6.1

  • Galaxy S23
  • Galaxy S23+
  • Galaxy S23 Ultra
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy Z Fold5
  • Galaxy Z Flip5
  • Galaxy Tab S9
  • Galaxy Tab S9+
  • Galaxy Tab S9 Ultra

Aceste dispozitive sunt confirmate pentru acces la funcții Galaxy AI înainte de sfârșitul primei jumătăți a anului 2024 (probabil înainte de finalul lunii iunie). Nu au fost confirmate însă funcțiile AI care vor veni prin update, întrucât există posibilitatea ca o parte dintre acestea să nu fie posibile pe modelele mai vechi, cu procesoare AI mai puțin performante.

Faptul că Galaxy S23 FE este inclus în această listă oferă speranțe măcar pentru seria Galaxy S22, întrucât acesta folosește un procesor Exynos 2200, la fel ca acele dispozitive. De asemenea, cei care au telefoane din gama Flip/Fold4, ar putea fi la fel de „norocoși”, întrucât Exynos 2200 este considerat „echivalent” cu Snapdragon 8 Gen 1.

Desigur, accesul gratuit la funcțiile AI ar putea fi condiționat de timp. Samsung notează pe site-ul său oficial că aceste noi rutine AI integrate în OneUI 6.1 ar putea fi oferite contra-cost în viitorul apropiat.

Etichete: , , , ,