Samsung plănuiește să taxeze utilizatorii de Galaxy S24 pentru acces la funcții AI

Scris de | 18 ianuarie, 2024
Samsung plănuiește să taxeze utilizatorii de Galaxy S24 pentru acces la funcții AI

Chiar și fără să „testăm” pe îndelete telefoanele Galaxy S24, este clar că cele mai interesante noutăți ale acestor dispozitive sunt legate de funcțiile Galaxy AI. Acestea sunt accesibile în cam toate componentele sistemului de operare Android cu interfața OneUI 6.1 de la Samsung, însă, pe viitor, acestea ar putea fi „încuiate” în spatele unei taxe. Se pare că Samsung se angajează să ofere aceste funcții AI utilizatorilor de Galaxy S24 doar până la finalul anului următor, după care, unele dintre ele ar putea deveni contra cost.

Capabilitățile Galaxy AI, gratuite doar pentru doi ani

În cadrul prezentării private pe care am primit-o la CES 2024 din partea Samsung, compania a vorbit despre faptul că funcțiile AI sunt dezvoltate pe termen lung și că nu se gândesc că acestea vor fi „scoase” în viitorul apropiat din software-ul OneUI din viitor. Ceea ce nu au menționat oficialii Samsung la acel moment este că aceste funcții sunt oferite momentan gratuit, însă se pare că planul este ca Galaxy AI să devină, pe viitor un serviciu plătit.

Paginile oficiale ale telefoanelor Galaxy S24 de pe site-ul Samsung, inclusiv cel în limba română, menționează jos de tot, în notele de subsol, că utilizatorii au acces gratuit la Galaxy AI doar până la finalul anului viitor, deci mai puțin de doi ani după lansarea acestor dispozitive:

„Funcțiile Galaxy AI vor fi puse la dispoziție gratuit până la sfârșitul anului 2025 pentru telefoanele Samsung Galaxy compatibile.”

Și mai interesant este faptul că nu menționează direct telefoanele Galaxy S24, deci și celelalte telefoane care vor primi acces la Galaxy AI în viitor, fie că este vorba despre modele din seriile anterioare, precum S23, fie modelele care se vor lansa pe parcursul anului 2024, precum Flip și Fold6, vor avea aceeași limită de timp pentru gratuitate.

Rămâne de văzut însă ce sistem de plată va alege Samsung și dacă va decide să extindă perioada de gratuitate pentru aceste funcții. De asemenea, nu este clar dacă toate funcțiile Galaxy AI vor fi limitate în spatele unui abonament sau dacă doar anumite funcții mai avansate. Samsung a promis că va îmbunătăți aceste capabilități în timp, cu suport pentru mai multe limbi și îmbunătățiri la nivelul rezultatelor posibile cu ajutorul AI-ului. Cel mai probabil, compania va dori să acopere costurile de dezvoltare ale acestor capabilități prin plata unui abonament.

Etichete: , , ,