Cum să distrugi un hard disk în doar 8 secunde: DiskMantler. VIDEO

Scris de | 16 aprilie, 2024
Cum să distrugi un hard disk în doar 8 secunde: DiskMantler. VIDEO

Compania Garner Products a anunțat un nou dispozitiv de reciclare pentru hard disk-uri, care poate fi folosit de către companii și pentru a distruge permanent datele stocate pe unitățile înlocuite de stocare. DiskMantler se laudă că folosește vibrații pentru a distruge și dezasambla un hard disk în 8 secunde. Desigur, în funcție de cât de „dezmembrat” vrei să fie unitatea de stocare, acesta poate rula și  un program de până la 90 de secunde, care poate separa și cele mai mici componente.

Dispozitivele DiskMantler ar putea ajuta la reciclarea mai multor unități de stocare scoase din uz

Cu siguranță, un DiskMantler nu este un dispozitiv pe care să îl folosești acasă. Sunt slabe șanse să deții mai mult de câteva hard disk-uri pentru uz personal pe care să dorești să le reciclezi. Totuși, pentru companii care doresc să distrugă datele de pe dispozitive, un astfel de produs ar putea fi o investiție în securitatea și confidențialitatea datelor. De asemenea, pentru o companie de reciclare de electronice, un astfel de dispozitiv poate să scurteze semnificativ timpul de lucru pentru a recupera componentele care ar putea fi refolosite.

DiskMantler are un design industrial, simplu, cu un slot pentru introducerea hard disk-urilor și câteva luminițe de status care explică în care parte a procesului de reciclare se află unitatea introdusă. Vibrațiile și rezonanța pot deșuruba orice tip de șurub din hard disk, fără să fie folosite șurubelnițe. De asemenea, alte metode de prindere între componente se desprind în acest fel, fără intervenție umană. Poți recupera astfel plăci integrate, magneți și alte componente care se regăsesc la interiorul acestor unități.

Garner se laudă că un astfel de produs poate să dezasambleze până la 500 de hard disk-uri pe zi. În prezent, doar 20% din deșeurile din produse electronice ajung la reciclare, iar astfel de dispozitive are putea să ajute la simplificarea proceselor și procesarea mai multor dispozitive care au ieșit din uz.

Etichete:

Sursa: ArsTechnica