Aplicația Blackmagic Camera va fi disponibilă și pe Android

Scris de | 17 aprilie, 2024
Aplicația Blackmagic Camera va fi disponibilă și pe Android

Dacă înregistrezi video cu un telefon Android, probabil te-ai obișnuit cu dezamăgirea. De ani de zile, suportul software pentru camere în ecosistemul Android a fost un amalgam încurcat de contradicții și incompatibilități. Și aplicațiile third-party pe care le poți folosi nu au fost ceva dezvoltat neapărat într-o direcție clară.

În ceea ce privește partea video, iPhone-urile au fost un adevărat etalon până acum. Însă toate acestea s-ar putea schimba datorită unei noi aplicații de la Blackmagic prezentată la târgul NAB din Las Vegas.

Blackmagic este compania din spatele software-ului de editare video non-liniar (și gratuit) DaVinci Resolve, care este extrem de popular. În septembrie a lansat o aplicație gratuită, Blackmagic Camera, doar pentru iPhone, iar acum o aduce și pe Android.

Dacă vrei să filmezi la un nivel aproape profesional cu un smartphone Android nu îți face speranțe prea mari încă, deoarece nu există nicio informație despre când va fi lansată public sau pe ce telefoane va fi disponibilă.

Nu sunt prea multe de văzut în clipul de cinci minute postat duminică, dar putem vedea aplicația rulând pe un Samsung S24 și pe un Google Pixel 8 Pro. Aplicația va fi disponibilă doar pe câteva telefoane la început și asta pentru că suportul software pentru camerele third-party pe Android este puțin haotic.

Producătorii de telefoane adesea blochează cele mai puternice funcții ale camerelor lor pentru dezvoltatorii de la terți, obligându-i să ofere o experiență inferioară. Mai rău, chiar dacă există API-uri standard pe care producătorii le pot implementa pe telefoanele lor pentru a face mai ușoară accesarea hardware-ului camerei de către dezvoltatorii software, nu există nicio obligație pentru ei să facă acest lucru.

Etichete: , ,

Sursa: Blackmagic Design is bringing its free camera app to Android