O nouă măsură de avarie luată de Elon Musk pentru a preveni căderea Tesla

Scris de | 22 aprilie, 2024
O nouă măsură de avarie luată de Elon Musk pentru a preveni căderea Tesla
foto via @logodesignlove.com

Tesla încearcă să recâștige clienții cu mașini mai ieftine și software la preț redus. Producătorul de vehicule electrice a redus prețurile pe piețele cheie, inclusiv în SUA, China și Europa, în acest weekend, pe măsură ce se confruntă cu scăderi ale vânzărilor și cu o concurență în creștere.

Compania a redus, de asemenea, prețul software-ului său de asistență pentru șofer, Full Self-Driving, cu o treime, până la 8.000 de dolari în SUA. Producătorul de vehicule electrice urmează să raporteze rezultatele financiare pentru primul trimestru marți. Marjele de profit au scăzut dramatic în trecut când Tesla a redus prețurile.

Tesla a redus prețurile pentru majoritatea mașinilor sale din SUA, scăzând costurile pentru Model Y, X și S cu 2.000 de dolari, a raportat Reuters.

În SUA, cel mai ieftine Model Y și Model X, adică SUV-urile, sunt oferite la cele mai mici prețuri. Cel mai bine vândut Model Y începe acum de la 42.990 de dolari, conform site-ului Tesla. De asemenea, compania nu a schimbat prețul pentru noul Cybertruck sau pentru sedanul Model 3.

„Prețurile Tesla trebuie să se schimbe frecvent pentru a se potrivi raportul dintre cerere și ofertă”, a scris CEO-ul Elon Musk pe X duminică.

Tesla a raportat vânzări dezamăgitoare pentru primul trimestru la începutul acestei luni și a trecut printr-o concediere globală a 10% din forța de muncă, săptămâna trecută. Compania a mai raportat, de asemenea, plecarea a doi directori în funcții cheie, unul care a supravegheat ingineria electrică și altul care s-a concentrat pe dezvoltarea business-ului. Vineri, Tesla a rechemat aproape 4.000 de Cybertruck-uri din cauza unor accelerații defectuoase.

Provocările recente au provocat dureri de cap pentru Musk, care a amânat o călătorie planificată în India pentru a se întâlni cu prim-ministrul Narendra Modi. El se confruntă, de asemenea, cu un vot important în iunie, vot pentru salariul său. Pachetul de compensare de 56 de miliarde de dolari al lui Musk a fost anulat de către un judecător din Delaware în ianuarie, iar acționarii au fost rugați să voteze din nou asupra compensației la întâlnirea anuală a companiei.

Acțiunile Tesla au scăzut cu peste 40% în acest an. Investitorii sunt preocupați de vânzările lente pe fondul ratelor ridicate ale dobânzilor și al concurenței intensificate de la producătorii de vehicule electrice din China.

Etichete: ,

Sursa: Tesla slashes prices for cars and software after one of its toughest weeks yet