LG anunță noul lineup de televizoare premium OLED și QNED, actualizat pentru 2024

Scris de | 23 aprilie, 2024
LG anunță noul lineup de televizoare premium OLED și QNED, actualizat pentru 2024

LG a anunțat lansarea televizoarelor LG OLED și QNED din 2024. Noile modele aduc o performanță îmbunătățită a inteligenței artificiale, iar experiența de vizionare, calitatea imaginii și calitatea audio, și posibilitățile de personalizare sunt mai dezvoltate.

Nucleul noii game de televizoare LG din 2024 este cel mai recent procesor AI al companiei. Proiectat exclusiv pentru televizoarele OLED, noul procesor α (Alpha) 11 AI prezent pe modelele LG Signature OLED M4 de 97 de inci, LG OLED evo M4 și G4 folosește inteligență artificială cu deep learning mai puternică decât cea folosită de predecesorul său, procesorul Alpha 9 Gen 6.

Cu ajutorul AI, televizoarele OLED de la LG oferă upscaling în timp real atunci când se urmărește conținut la rezoluție sub-4K pe platformele de streaming populare. Procesorul AI analizează nuanțele folosite și reglează culorile, iar în scene cu tonuri calde abundente, nuanțele de roșu și de galben sunt evidențiate pentru a ilustra o atmosferă mai caldă.

Senzația de imersiune este dată și de tehnologia AI Sound Pro, care îmbogățește experiența audio prin redarea sunetului surround virtual 11.1.2 din difuzoarele integrate ale televizorului și separă vocile de zgomotul de fundal pentru a asigura un dialog mai clar.

Seria Premium

LG aduce anul acesta mai multe opțiuni pe piața televizoarelor premium. Seria LG OLED M4 este acum disponibilă în diagonale cuprinse între 65 și 97 de inci. În plus, tehnologia de transmisie video și audio fără fir a televizorului suportă rezoluții de până la 4K 144 Hz și permite redarea unui sunet mai clar.

În plus, cea mai recentă serie OLED evo G4 de la LG utilizează și tehnologia Brightness Booster Max care oferă zone cu o luminozitate maximă cu 150%² mai mare decât cea redată de televizoarele OLED convenționale. Cu tehnologiile de culoare Quantum Dot și NanoCell, cele mai recente televizoare QNED ale companiei oferă imagini mai clare, în nuanțe mai vii.

Performanța AI a televizorului LG QNED Mini LED (QNED90) este de 1,3 ori mai bună decât cea a predecesorului său, Alpha 7 Gen 6.

De asemenea, pentru a aduce o mai bună experiență de divertisment acasă, televizoarele LG OLED și QNED se conectează wireless cu soundbar-urile LG prin tehnologia WOWCAST Built-in. WOW Orchestra creează un sunet tridimensional, în timp ce difuzoarele integrate ale televizorului și soundbar-ul lucrează împreună sub forma unui sistem audio unificat.

Televizoarele LG QNED Mini LED folosesc tehnologia Precision Dimming care permite controlul iluminării de fundal, pentru a obține un contrast ceva mai realist. Mai mult, funcția Million Grey Scale a televizorului LG QNED Mini LED (QNED90) identifică diferențele dintre nuanțele de gri și le reprezintă cu o precizie de 20 de biți.

Gama de televizoare LG QNED din 2024 oferă mai multe dimensiuni. Noua linie de produse este condusă de televizorul QNED de 98 de inci, care adresează cererea în creștere pentru ecrane LCD premium mai mari. Gama extinsă include însă și opțiuni de 43, 50, 55, 65, 75 și 86 de inci.

Un nou webOS

Cel mai nou webOS permite utilizatorilor să creeze până la zece profiluri individuale, pentru a putea personaliza experiența în funcție de gusturi și preferințe.

În funcție de profilurile lor, utilizatorii pot personaliza ecranul de pornire și setările. Această funcție permite accesul la conținutul și serviciile preferate și accesul la wizardul de imagine personalizat.

De asemenea, cu programul webOS Re:New, LG oferă cel mai nou webOS pentru fiecare model din gama de televizoare OLED din 2022, LG OLED Flex, LG OLED Objet Collection Posé și pe televizoarele QNED Mini LED 8K din 2022 (seriile QNED99/95). Această actualizare va oferi o nouă experiență de utilizare pentru următorii cinci ani și se va extinde la televizoarele LG din întreaga lume.

În România, gama de televizoare LG 2024 este disponibilă la retaileri începând cu luna aprilie.

Etichete: , , ,