Microsoft vrea ca tu să instalezi cât mai multe aplicații din magazinul oficial așa că simplifică acest proces

Scris de | 23 aprilie, 2024
Microsoft vrea ca tu să instalezi cât mai multe aplicații din magazinul oficial așa că simplifică acest proces

Microsoft îmbunătățește experiența descărcării aplicațiilor din magazinul Windows din browser. Compania a dezvoltat ceea ce numește o „versiune undocked a magazinului Microsoft” care funcționează ca un executabil obișnuit pentru a instala aplicații din Microsoft Store.

În loc de a lansa Microsoft Store într-o fereastră mică, acum când descarci aplicații din versiunea web a Microsoft Store, vei accesa un installer independent. Asta înseamnă că nu trebuie să mai faci click pe „instalare” în browser, apoi să permiți lui Chrome sau Edge să deschidă Microsoft Store, și în cele din urmă să apeși pe „instalare”. Se va descărca un installer pe care îl poți lansa direct pentru a instala aplicația.

Cum era înainte
Cum e acum

Dezvoltatorul Microsoft Store, Rudy Huyn, susține că acest lucru reduce întregul proces la doar două click-uri. Microsoft pare să fi simplificat procesul eliminând promptul care cerea aprobarea deschiderii Microsoft Store din Chrome sau Edge.

Microsoft a testat această nouă metodă în ultimele cinci luni și susține că a dus, în medie, la o creștere cu 12% a instalărilor și cu 54% a numărului de aplicații. Aceasta este, evident, o veste bună pentru dezvoltatorii care doresc ca utilizatorii Windows să instaleze și să folosească aplicațiile lor, astfel că Microsoft extinde acum acest experiment la „mai multe produse și piețe”, conform lui Huyn.

Etichete: , , ,

Sursa: Microsoft makes it easier to install Windows store apps from the web