Brandul Moondrop, dedicat audiofililor, lansează primul său smartphone, MIAD 01

Scris de | 23 aprilie, 2024
Brandul Moondrop, dedicat audiofililor, lansează primul său smartphone, MIAD 01

Brandul Moondrop, cunoscut mai degrabă în lumea audiofililor, a decis că vrea să lanseze și un smartphone, pe care îl numește MIAD 01. Numele vine de la Mobile Internet Audio Device, și evident că indică faptul că acest telefon va prioritiza partea audio. Moondrop a postat și o imagine drept teaser, în care vedem spatele telefonului, disponibil într-o versiune de culoare albă și cu striații. Zona camerei este puțin ridicată și are doi senzori, pe lângă un branding care arată, sincer, destul de bine.

De asemenea, Moondrop spune și că telefonul ar veni cu două jack-uri de căști, cel mai probabil plasate în partea de sus, iar acestea sunt de 4,4mm și 3,5mm. Primul are un output pentru audio echilibrat, în timp ce cel de-al doilea se focusează pe un single-end output cu suport de microfon. În imagine se mai observă doar prezența butonului de power și al celor de volum, situate pe partea dreaptă a device-ului, cu un finisaj portocaliu care se asortează cu alte părți ale device-ului (nu, nu e o asociere cu Orange). Marginile par să fie drepte, iar colțurile ascuțite.

Primele indicii despre MIAD 01 au sosit încă din februarie, atunci când o categorie pentru smartphone-uri a apărut din senin pe site-ul Moondrop. Pagina indica numele telefonului, MIAD 01, alături de cuvintele „în curând”. Moondrop este un brand chinezesc cunoscut mai ales pentru monitoarele sale in-ear și alte produse audio. Recent, aceștia au început să producă și tastaturi mecanice, cu output integrat pentru audiofili. MIAD 01 pare să fie același gen de produs, însă diferența dintre a face o tastatură mecanică și un telefon e una uriașă, deci rămâne de văzut ce succes va avea acesta și mai ales, care vor fi așteptările celor de la Moondrop.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Audiophile brand Moondrop teases its first smartphone, the MIAD 01