Noi detalii despre Assassin’s Creed Hexe, jocul care aduce supranaturalul în franciză

Scris de | 25 aprilie, 2024
Noi detalii despre Assassin’s Creed Hexe, jocul care aduce supranaturalul în franciză

Assassin’s Creed Hexe este încă un mister în mare parte, dar iată că avem totuși câteva detalii importante despre jocul pe care îl vom vedea lansat cel mai curând în 2026, pe platforma Infinity. Conform celor de la Insider Gaming, jocul care se va petrece în timpul secolului al 16-lea, în perioada Imperiului Roman și a vânătorii de vrăjitoare din Europa Centrală, este încă în primele stadii de dezvoltare. Este așteptat să fie o experiență ceva mai liniară față de predecesorii săi, care au „îmbrățișat” un model open-world gigantic. Asta nu înseamnă că nu vei putea explora lumea din Hexe, doar că aceasta va fi făcută mai măsură.

Jocul va avea o protagonistă, pe numele ei Elsa, care are și ceva abilități supranaturale (cumva în temă cu perioada și tematica jocului). Cei de la Insider Gaming nu au detalii cu privire la aceste abilități, dar au observat un videoclip în care Elsa este vânată de soldați germani și, pentru a scăpa de ei, folosește o vrajă care posedează o pisică din apropiere. Jucătorul controlează apoi pisica și dărâmă o sticlă pentru a le distrage atenția soldaților. Gameplay-ul văzut de aceștia are loc pe străzile unui oraș și are o atmosferă „întunecată”.

Mai multe surse indică și prezența unui Fear System în joc, inspirat de cel din DLC-ul Jack The Ripper al lui Assassin’s Creed Syndicate. Nu se știu prea multe detalii aici, dar este lesne de înțeles cum ar putea o versiune a acestui sistem să fie implementată cu ușurință în Hexe și de ce ar fi aleasă: perioada aceasta a istoriei a rezultat în până la 80.000 de execuții ale femeilor suspectate a fi vrăjitoare.

Producătorul executiv al seriei, Marc-Alexis Côté, sugera deja în urmă cu ceva timp că acest joc va fi diferit de altele din serie, fiind dezvoltat de cei de la Ubisoft Montreal. Tot acesta declara, într-un interviu cu IGN din 2022 că „nu orice trebuie să fie un RPG de 150 de ore, nu?”, un alt lucru care pare să confirme cumva faptul că Hexe va fi ceva mai bine structurat.

Etichete: , , , ,

Sursa: EXCLUSIVE – EARLY DETAILS ON ASSASSIN’S CREED HEXE