Samsung a anunțat gama sa de televizoare pentru 2024: AI-ul, din nou în prim plan

Scris de | 25 aprilie, 2024
Samsung a anunțat gama sa de televizoare pentru 2024: AI-ul, din nou în prim plan

Samsung a prezentat mai multe detalii despre gama sa de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 la evenimentul Unbox & Discover, cu cele mai recente modele Neo QLED 8K și 4K, televizoare OLED și soundbar-uri în prim plan.

Flagship-ul Neo QLED 8K

Neo QLED 8K este flagship-ul celei mai recente linii de televizoare de la Samsung, fiind echipat cu procesorul NQ8 AI Gen3, care reprezentă un salt semnificativ, după spusele Samsung, în tehnologia AI TV. Acest procesor include un NPU de două ori mai rapid decât predecesorul său, împreună cu o creștere de opt ori a rețelelor neurale, de la 64 la 512.

La fel ca anul trecut, Samsung pune mai degrabă accentul pe funcțiile AI ale televizorului, pe partea software, și nu se concentrează prea mult pe hardware. Funcții precum 8K AI Upscaling Pro ajută ca emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor să fie transformate pentru a se apropia cât mai mult de afișajul 8K. AI Motion Enhancer Pro face acțiunile rapide mai fluide și mai clare, în timp ce Real Depth Enhancer Pro adaugă adâncime imaginii. Neo QLED 8K oferă și funcții audio AI. Active Voice Amplifier Pro extrage dialogul din zgomotul de fundal, asigurându-se că fiecare cuvânt este clar. Object Tracking Sound Pro sincronizează sunetul cu acțiunea de pe ecran, iar Adaptive Sound Pro ajustează sunetul la conținut și la acustica încăperii.

Neo QLED 8K include și caracteristici AI clasice, pe care le găsești și pe alte televizoare. Modul Auto Game AI intră în acțiune în timpul sesiunilor de joc, optimizând imaginea și sunetul la tipul de joc pe care îl joci. Modul AI Customization ajustează imaginea pentru fiecare scenă în funcție de preferințele utilizatorului, în timp ce Modul Energy AI economisește energie fără a compromite calitatea imaginii.

Televizorul Neo QLED 8K este disponibil în două modele, QN900D și QN800D, și în dimensiuni de 65, 75 și 85 de inci.

Televizoarele Samsung cele mai recente sunt concepute să se conecteze imediat la un ecosistem inteligent odată ce sunt configurate. În momentul în care utilizatorii își pornesc noul televizor Samsung, acesta recunoaște și se conectează automat la rețelele și dispozitivele existente, printr-o notificare pe smartphone-urile lor. Această configurare se extinde la toate dispozitivele Samsung din casă, precum și la electrocasnicele și dispozitivele IoT de la terțe părți, datorită compatibilității cu HCA și Matter.

Televizoarele Samsung din linia din 2024 au și integrare cu smartphone-ul. Pentru asta, trebuie să apropii smartphone-ul de televizor pentru a activa Smart Mobile Connect, transformând astfel dispozitivul într-o telecomandă universală pentru televizor și pentru electrocasnicele conectate. În plus, în 2024, utilizatorii își pot folosi smartphone-urile ca și controlere de gaming, având o interfață personalizabilă și feedback haptic. Pentru securitate, noile televizoare vin și cu Samsung Knox.

Neo QLED 4K și OLED

Gama Neo QLED 4K din 2024 aduce funcții de la cele mai recente televizoare flagship Neo QLED 8K, dar cu un procesor diferit – NQ4 AI Gen2. Acesta este și primul ecran Samsung validat Pantone pentru precizia culorilor și are și Dolby Atmos. Neo QLED 4K va fi disponibil în dimensiuni cuprinse între 43 și 98 de inci.

Samsung introduce, de asemenea, ecrane OLED fără reflexii din lume odată cu gama sa de televizoare din 2024. Cu ajutorul aceluiași procesor NQ4 AI Gen2 ca și gama Neo QLED 4K, televizoarele OLED Samsung vin cu caracteristici precum Real Depth Enhancer și OLED HDR Pro, îmbunătățind experiența de vizionare. Funcția Motion Xcelerator 144Hz asigură mișcări fluide și rate de răspuns rapide, pentru fanii gaming-ului. OLED-urile Samsung sunt disponibile în două modele – S95D și S90D.

În lista din 2024 se află și cel mai recent soundbar din gama, Q990D, care se remarcă printr-un setup de 11.1.4 canale cu Dolby Atmos wireless. Acest model vine cu funcții precum Sound Grouping pentru un sunet complet, care ar trebui să umple încăperea, și o opțiune pentru ascultare personală care permite utilizatorilor să se bucure de conținutul lor prin difuzoarele din spate fără a-i deranja pe ceilalți. Soundbar-urile S800D și S700D vin cu un design subțire și compact și funcția Q-Symphony, despre care am mai vorbit în trecut.

În final, Samsung a dezvăluit noul Music Frame, combinând partea audio cu un design inspirat de The Frame. Acest dispozitiv permite utilizatorilor să afișeze imagini personale sau opere de artă în timp ce se bucură de sunet wireless cu diverse funcții. Music Frame poate fi folosit independent, sau cuplat cu un televizor și un soundbar.

Am văzut și noi noile televizoare și Music Frame-ul celor de la Samsung, în cadrul unei prezentări, la începutul acestei săptămâni. Arată bine, și pe hârtie sunt foarte capabile, însă aștept să vedem cum se va traduce asta și în utilizare. Eram mai entuziasmat de Music Frame sincer, care pare să fie un concurent serios pe o piață foarte mică și controlată momentan doar de cei de la Ikea, dar aștept să îl utilizez și pe acela ceva mai mult înainte să mă pronunț asupra sa.

Oferta de precomandă

Televizoarele din noua gamă Samsung a anului 2024 vor fi disponibile pentru precomandă atât în magazinul online Samsung, cât și la parteneri, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024.

La achiziția oricărui model din noua serie 2024, Samsung AI TV: Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, OLED dar şi The Frame de pe site-ul Samsung, utilizatorii vor primi un soundbar pereche și vor plăti doar preţul televizorului. În plus, oferta include şi alte beneficii, valabile la comenzile de pe site, precum discount instant prin programul Rabla-Samsung, livrare gratuită, 24 rate fără dobândă, puncte Samsung Rewards valabile la viitoare comenzi pe site şi rame incluse pentru The Frame.

Etichete: , , , , , ,