Honor 200 Lite, lansat oficial cu ecran mare și greutate de doar 166 grame

Scris de | 26 aprilie, 2024
Honor 200 Lite, lansat oficial cu ecran mare și greutate de doar 166 grame

Honor 200 Lite 5G a fost dezvăluit oficial în Franța, și este primul model al seriei Honor 200 care ajunge pe piață. Se pare că acest model nu este tocmai un dispozitiv 100% original, ci mai degrabă un rebranding pentru piața din vest a lui Honor X50i, lansat deja în China. Seria principală Honor 200 este însă așteptată în următoarele câteva săptămâni, cu specificații superioare.

Honor 200 Lite este unul dintre cele mai ușoare telefoane mid-range

Știam deja de existența lui Honor 200 Lite, dar nu știam aproape nimic despre hardware-ul său intern. Avem de a face cu un smartphone din gama mid-range, cu chipset Dimensity 6080 de la MediaTek, 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii câțiva ani, Honor se laudă și cu posibilitatea de a adăuga până la 8 GB de RAM virtual în plus, pentru un maxim de 16 (8+8).

Telefonul beneficiază de un ecran de 6,7” cu panel AMOLED. Acesta afișează o rezoluție Full HD+ (2.412 x 1.080 pixeli) și, la fel ca alte ecrane folosite de Honor în ultimii ani, beneficiază de certificare TUV Rheinland pentru anti-flicker. Telefonul este extrem de ușor, la doar 166 de grame, probabil datorită construcției din plastic, dar și faptului că include o baterie mai mică decât ne-am obișnuit în ultima perioadă, cu capacitate de 4.500 mAh.

Sistemul de camere foto este bazat pe un senzor de 108 megapixeli principal și beneficiază și de o cameră secundară de 5 megapixeli cu obiectiv ultrawide, dar și de o cameră macro de 2 megapixeli. Pe partea din față vedem ceva neobișnuit, însă: o cameră de 50 megapixeli pentru selfie-uri cu recunoaștere facială 2D.

Telefonul se lansează momentan în Franța la prețul de 329 de euro, dar va veni cu siguranță în următoarele săptămâni și în alte țări din Europa. Campania de lansare include și un Honor Band 9 la pachet, dar și căștile Honor Earbuds X5.

Etichete: , ,

Sursa: Gizmochina