Noul Apple Watch ar putea veni cu o baterie mai mare și cu un nou senzor pentru sănătate

Scris de | 26 aprilie, 2024
Noul Apple Watch ar putea veni cu o baterie mai mare și cu un nou senzor pentru sănătate

Randările pentru Apple Watch X (Series 10) confirmă un zvon care a tot circulat de ceva vreme. Vara trecută, Mark Gurman de la Bloomberg a spus că Apple Watch X ar putea avea o carcasă mai subțire și un nou sistem de atașare a curelei, folosindu-se de magneți. Metoda actuală de atașare a curelei implică glisarea capătului ei într-un slot de pe partea de sus și cea de jos a ceasului. Acesta ocupă destul de mult spațiu în interiorul șasiului, suficient pentru a împiedica exitinderea duratei de viață a bateriei, prin adăugarea unui acumulator mai mare.

Renderele Apple Watch X postate de @concept_central pe X arată cum cureaua s-ar înfășura în jurul unui „mâner” amplasat în partea de sus și cea de jos a ceasului. Deoarece nu mai este necesar să fie tăiate caneluri pe șasiu, utilizarea „mânerului” ar trebui să lase mai mult spațiu în interiorul modulului ceasului pentru o baterie mai mare.

https://twitter.com/concept_central/status/1781155153414148147

O altă schimbare pe care ar fi trebuit să o vedem la Apple Watch X, adică utilizarea unui afișaj microLED în locul panoului OLED, nu se va mai întâmpla, deși marginile vor fi mai subțiri, iar panoul OLED de pe Apple Watch X va fi, se pare, mai luminos și mai eficient din unct de vedere energetic.

Un nou senzor pentru măsurarea tensiunii arteriale

Există, de asemenea, speculații că Apple Watch X va include un nou senzor care măsoară tensiunea arterială, unul care va avertiza utilizatorii dacă valorile înregistrate sunt prea mari sau prea mici. În plus, un model viitor de Apple Watch ar putea oferi și citirea exactă a tensiunii, cu valorile sistolice și diastolice individuale. Însă, pentru moment, Apple se va rezuma la a oferi utilizatorilor săi un avertisment pe ceas în cazul în care tensiunea arterială este prea mare sau prea mică.

De asemenea, va fi interesant de văzut și dacă Apple mai poate încheia un acord cu Masimo pentru a readuce puls-oximetrul pe smartwatch-urile companiei. După cum probabil știți, Masimo a dat în judecată Apple pentru încălcarea brevetelor, iar un judecător al Comisiei pentru Comerț Internațional din SUA a hotărât împotriva companiei din Cupertino.

ITC (International Trade Comission) a emis în cele din urmă o interdicție de import care împiedică Apple să vândă Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 în SUA cu puls-oximetrul echipat. Brevetul Masimo expiră în 2028 și, dacă Apple nu vrea să aștepte până atunci pentru a readuce această funcție în ceasurile vândute peste ocean, va trebui să creeze un nou senzor care să nu încalce brevetul sau să plătească o sumă de bani pentru a-l licenția pe cel existent.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Watch X render shows new magnetic band mechanism that could lead to longer battery life