Aaron Sorkin lucrează la o continuare pentru The Social Network. Se va concentra pe rolul Facebook în atacul asupra Capitoliului

Aaron Sorkin, scenaristul The Social Network, a declarat că lucrează la o continuare a filmului realizat în 2010. Asta s-a întâmplat în cadrul unui episod din podcastul The Town, în care subiectul principal a fost felul în care Facebook și social media au influențat democrația în anii care au trecut de la lansarea The Social Network. Pelicula ilustrează cum a luat naștere rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg, și i-a avut în rolurile principale pe Jesse Eisenberg și Andrew Garfield.

Sorkin nu a vrut să dea detalii cu privire la scenariul pentru acest nou film, dar se pare că va avea în prim plan Facebook-ul în era Trump. A discutat de-a lungul podcastului despre felul în care blamează rețeaua socială pentru evenimentele din 6 ianuarie 2021, când Capitoliul Statelor Unite a fost luat cu asalt de susținători ai lui Donald Trump și 5 oameni au murit.”O să scriu despre asta. Cred că Facebook e de vină pentru 6 ianuarie” a spus Sorkin.

El nu a vrut însă să detalieze și motivele pentru care consideră rețeaua socială ca fiind vinovată pentru aceste evenimente, spunând gazdelor podcastului că vor trebui „să cumpere un bilet” pentru a le afla. Facebook, Google, Twitter și Reddit fac parte din investigația cu privire la acele evenimente, după ce oficiali ai SUA au acuzat Facebook că nu a luat măsurile necesare pentru a opri mișcarea „Stop the Steal”, care a fost organizată pe platforma socială, și nu a recunoscut pericolul pe care îl punea acest grup până la momentele violente din Washington.

Sorkin a mai spus în podcast și că „Facebook și-a configurat algoritmul pentru a promova cel mai dezbinător conținut posibil, pentru că asta va crește interacțiunile. Ar trebui să existe un conflict constant pentru Facebook între creștere și integritate. Nu există. Doar creșterea primează”.

Scenaristul american nu a anunțat încă vreun parteneriat cu un studio pentru realizarea acestui film, însă a mai anunțat anterior că lucrează la un scenariu care se lega strict de evenimentele din 6 ianuarie. Probabil că legarea acestora de numele filmului câștigător la Oscar în 2010 este și o strategie a lui Sorkin de a găsi un partener pentru realizarea sa. Anterior, a mai spus și că va dori să realizeze o continuare la The Social Network doar dacă David Fincher se va întoarce în scaunul regizorului.