OpenAI va antrena inteligența sa artificială cu ajutorul articolelor de la Financial Times

Scris de | 30 aprilie, 2024
OpenAI va antrena inteligența sa artificială cu ajutorul articolelor de la Financial Times

Publicația Financial Times a încheiat o înțelegere cu OpenAI, care îi va permite producătorului lui ChatGPT să antreneze modelele sale AI cu ajutorul articolelor de pe site-ul FT. De asemenea, cele două companii vor colabora și la dezvoltarea unor noi produse și funcții AI pentru cititorii publicației. ChatGPT va atribui și va oferi link-uri către articole ale Financial Times atunci când va folosi informații din cadrul acestora în răspunsurile sale.

„Este corect, desigur, ca platformele AI să plătească publicațiile pentru folosirea materialelor lor” a declarat CEO-ul Financial Times, John Ridding, care a mai spus și că este „dedicat jurnalismului uman”. Niciuna dintre companii nu a vrut să dezvăluie termenii financiari ai înțelegerii, însă mai devreme în acest an, The Information spunea că OpenAI ar fi oferit unor publicații între 1 și 5 milioane de dolari anual pentru a le putea folosi conținutul în antrenarea modelelor AI.

Inteligența artificială generativă poate fi doar la fel de bună ca datele folosite pentru a o antrena, iar companiile bazate pe AI au încercat până acum să obțină tot ce se putea din informațiile publice de pe internet, fără să obțină acordul creatorilor. De asemenea, sunt în căutare permanentă de surse noi de date pentru antrenarea modelelor lor. Publicații ca New York Times și BBC au acuzat deja OpenAI că ar fi folosit fără permisiunea lor informații de pe website-urile lor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care compania a început să încheie parteneriate cu alte publicații, precum unul stabilit anul trecut cu Axel Springer, care deține drepturile de publicare pentru Politico și Business Insider în Statele Unite, respectiv Bild și Die Welt în Germania. Abonamentul la Financial Times este unul destul de scump, de 39 de dolari pe lună, însă acum unii cititori vor putea afla informații din această publicație cu ajutorul AI-ului generativ.

Etichete: , , , , ,

Sursa: OpenAI will train its AI models on the Financial Times' journalism