Aplicația Good Lock de la Samsung este acum disponibilă în Play Store. Nu, nu o poți instala din România

Samsung Good Lock România

Utilizatorii de Samsung probabil că știu despre Good Lock, aplicația care permite personalizarea interfeței telefoanelor cu OneUI în mare detaliu. Din păcate, această aplicație este greu accesibilă utilizatorilor, în special din România. Nu doar că aplicația era, până acum, disponibilă exclusiv prin intermediul magazinului proprietar Samsung, Galaxy Store, dar aceasta nu se regăsește în versiunea din România a magazinului. Ei bine, avem o veste bună, și una mai puțin bună. Good Lock este acum disponibil și în Google Play Store. Din păcate, aplicația rămâne blocată per regiune, iar România nu este pe lista țărilor cu suport.

Aplicația de personalizare Good Lock nu mai este exclusivă Galaxy Store

Acesta este exemplul perfect pentru care restricțiile per regiune nu au niciun sens, mai ales într-o lume complet conectată. Desigur, Samsung ar putea justifica faptul că Good Lock nu este disponibilă în România din cauza faptului că nu oferă o interfață în limba română, așa cum a făcut și cu anumite funcții cu AI la lansarea seriei S24.

Să zicem că am putea înțelege de ce Good Lock era indisponibil pe Galaxy Store-ul românesc, întrucât această versiune a magazinului nu este una prioritară. Totuși, tranziția la Google Play Store, un magazin internațional, ar trebui să permită și descărcarea aplicației în regiuni unde aceasta nu este oferită cu „suport oficial”.

Din păcate, nu este cazul. La aflarea veștii că Good Lock este disponibil pe Google Play Store, am încercat să instalez aplicația pe un Galaxy S24 Ultra și am fost întâmpinat cu mesajul „Această articol nu este disponibil în țara ta” (vezi fotografia de la începutul articolului). Nu există vreo limitare tehnică care ar împiedica aplicația să ruleze pe telefoanele din România. De altfel, există deja tutoriale realizate de creatori de conținut din România care explică și cum să treci peste limitările impuse de Samsung, precum cel de mai sus de la Leonard Tech.

Astfel, Samsung face un pas mare înainte cu Good Lock, întrucât a „eliberat-o” din Galaxy Store. Utilizatorii care au acces la aplicație nu mai sunt acum nevoiți să folosească un cont Samsung și magazinul Galaxy Store pentru a o instala și folosi. Pe de altă parte, această lansare reprezintă și doi pași înapoi, întrucât nu elimină problema inițială: blocarea accesului în funcție de țară.