MediaTek lansează noul său procesor vârf de gamă. Care sunt primele telefoane pe care le va echipa

Scris de | 7 mai, 2024
MediaTek lansează noul său procesor vârf de gamă. Care sunt primele telefoane pe care le va echipa

Dimensity 9300+ este cel mai nou chipset de vârf de la MediaTek, oferind viteze de procesare mai mari și un APU (Accelerated Processing Unit) îmbunătățit în comparație cu Dimensity 9300. CPU-ul are acum un nucleu principal Cortex-X4 cu o frecvență de până la 3.4GHz, față de 3.25GHz pe Dimensity 9300.

Noul chipset este produs pe nodul de procesare de generația a treia de 4nm+ al TSMC, la fel ca predecesorul său, și include același GPU Arm Immortalis-G720 cu ray tracing. APU-ul 790 actualizat promite o creștere de performanță de 10% în sarcinile de inteligență artificială și include noua tehnologie NeuroPilot Speculative Decode Acceleration de la MediaTek. Dimensity 9300+ poate rula LLM-uri cu 7 miliarde de parametri la 22 de tokenuri pe secundă.

Motorul AI actualizat suportă o gamă largă de LLM-uri, inclusiv 01.AI Yi-Nano, Alibaba Cloud Qwen, Baichuan AI, ERNIE-3.5-SE, Google Gemini Nano, și Meta Llama 2 și Llama 3. Dimensity 9300+ suportă, de asemenea, LoRA Fusion și NeuroPilot LoRA Fusion 2.0.

Mediatek a adăugat și tehnologia sa proprietară MediaTek Adaptive Gaming (MAGT) pentru eficiență energetică îmbunătățită în jocurile compatibile, precum și Network Observation System (NOS) pentru concurrency optimizat a rețelelor duale Wi-Fi/Cellular, cu până la 10% economii de energie.

E de așteptat ca primele smartphone-uri cu chipsetul Dimensity 9300+ să fie lansate mai târziu în această lună, cu vivo X100s (13 mai) și seria iQOO Neo 9S Pro.

Etichete: , , , ,

Sursa: MediaTek Dimensity 9300+ brings increased clock speed and improved AI processing