ASUS a confirmat: lansează astăzi ROG Ally 2

Scris de | 9 mai, 2024
ASUS a confirmat: lansează astăzi ROG Ally 2

În această seară, ASUS va ține o prezentare online în care va dezvălui următoarea generație de PC handheld de gaming, ROG Ally. A trecut deja un an de la debutul primei generații, care s-a bucurat de un succes mare în piață, fiind foarte apreciată de către cei care își doresc o „consolă” portabilă cu Windows. ROG Ally nu este doar una dintre cele mai performante astfel de console din piață, dar și una dintre cele mai accesibile, raportat la ceea ceea ce oferă. Deja, ASUS a început să ofere câteva indicii despre următoarea generație.

ROG Ally 2 ar putea aduce îmbunătățiri pe baza feedback-ului fanilor

În ultimele câteva zile, conturile de social media ASUS ROG au fost destul de active, pregătind fanii de lansarea de astăzi. De exemplu, un concurs pe conturile de socializare ale companiei include ascunsă într-o imagine o consolă ROG Ally de culoare neagră, ceva ce nu există încă pe piață. Cele două modele ROG Ally lansate anul trecut, cea cu procesor AMD Ryzen Z1 Extreme și cea cu Procesor Z1 „standard”, sunt identice la exterior, cu carcasă albă.

De altfel, concurenții săi principali, Steam Deck, Legion Go și Claw de la MSI, sunt toate livrate cu carcasă neagră, Ally fiind singurul model alb care vine de la un producător mare. Probabil că ASUS a ascultat criticile modelului original și a ajuns la concluzia că un model de culoare neagră ar putea rămâne „curat” mai mult timp, pe când pe cel alb se vede imediat murdăria.

Pe site-urile ASUS, modelele ROG Ally Z1 și Z1 Extreme au fost redenumite în ROG Ally (2023), sugerând astfel că noul model va fi numit, cel mai probabil, ROG Ally (2024).

Fiind deja una dintre cele mai performante console portabile din piață, ne așteptăm să nu vedem mari îmbunătățiri de performanță de la generația a doua ROG Ally. De altfel, nici nu a apărut hardware nou care să permită performanță semnificativ mai bună. Îmbunătățirile așteptate de către fani ar fi la nivelul experienței software, dar și autonomiei, care este acum printre cele mai slabe din această categorie.

Deja ASUS a confirmat că va lansa un nou update de Armoury Crate, interfața implicită de pe ROG Ally, care va schimba atât vizual, cât și funcțional, toate aspectele experienței software. Adevărul este că ceea ce a livrat ASUS anul trecut părea mai degrabă să fie un beta încă nefinisat, care a fost constant îmbunătățit pe parcurs prin actualizări de software și firmware.Vestea bună este că noul software, care va fi livrat cu siguranță pe noul Ally, va veni și pe generația de anul trecut.

Evenimentul va avea loc pe canalul de YouTube Republic of Gamers, astăzi, 9 mai, începând cu ora 22:00 a României.

Etichete: , , , , , , , ,