Contul de Steam nu poate fi lăsat moștenire, explică Valve

Scris de | 28 mai, 2024
Contul de Steam nu poate fi lăsat moștenire, explică Valve

Steam, cea mai populară platformă pentru gamingul pe PC, cu peste 132 de milioane de utilizatori activi lunar, a confirmat recent că utilizatorii nu își pot lăsa moștenire colecția de jocuri prin testament. Potrivit echipei de suport Steam, conturile și jocurile sunt netransferabile, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu pot oferi acces la contul lor în caz de deces.

Reacția comunității

Comunitatea de gameri și-a exprimat frustrarea față de această politică, întrebându-se dacă există cumva soluții alternative. Unii sugerează simpla partajare a credențialelor de conectare cu cei dragi ca o posibilă soluție. Cu toate astea, acest lucru ar putea fi doar o soluție pe termen scurt. Activitatea continuă a contului dincolo de durata de viață tipică ar putea declanșa investigații din partea Steam, ceea ce ar putea duce la închiderea contului conform termenilor și condițiilor companiei.

Această problemă reflectă o alta mai largă, în ceea ce privește achizițiile digitale. Preocupări similare au fost luate în calcul acum mai bine de un deceniu, când actorul Bruce Willis a descoperit că nu poate lăsa moștenire colecția sa de muzică de pe iTunes fiicelor sale. Conținutul digital, adesea legat de politici restrictive, pune obstacole în calea moștenirilor și a transferului de proprietate.

Noua funcție de partajare a Steam

În lumina acestor probleme, Valve a dat drumul la testarea beta pentru o nouă funcție numită „Steam Families”, care permite utilizatorilor să partajeze jocuri cu prietenii și familia. Această funcție este așteptată să le înlocuiască pe cele existente Steam Family Sharing și Steam Family View, odată ce va fi complet implementată. Ea oferă încredere ca vom avea parte de opțiuni de partajare mai flexibile în cadrul ecosistemului Steam, deși nu abordează problema transferabilității contului după deces.

Deși politica actuală a Steam interzice transferul conturilor și jocurilor prin testament, introducerea „Steam Families” poate oferi o soluție parțială pentru partajarea bibliotecilor de jocuri. Cu toate acestea, problema mai mare a moștenirii conținutului digital rămâne nerezolvată, evidențiind necesitatea unor politici mai adaptabile în era digitală.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Valve confirms your Steam account cannot be transferred to anyone after you die