Ikea angajează oameni pentru un magazin virtual în Roblox

Scris de | 6 iunie, 2024
Ikea angajează oameni pentru un magazin virtual în Roblox

Ikea a anunțat că angajează 10 oameni pentru a lucra în magazinul său virtual din Roblox. Aceștia vor lucra în diferite zone ale magazinului, și vor avea sarcini precum consultarea clienților în legătură cu mobila pe care o doresc sau servirea de chifteluțe în zona restaurantului. Magazinul Ikea din Roblox a fost creat ca parte a campaniei „Careers Done Different” pentru a încerca să le arate tinerilor diferite posibilități de carieră disponibile la Ikea. Aici intervine și o dezbatere cu privire la moralitatea de a „recruta” copii de la o vârstă fragedă, însă măcar Ikea plănuiește să și plătească oamenii care vor lucra la magazinul virtual.

Iar suma pe care o vor primi angajații virtuali nu e deloc una de neglijat. Momentan, Ikea caută doar oameni din Marea Britanie și Irlanda, și doar cu vârsta de peste 18 ani. Aceștia vor fi plătiți cu 14,80 euro/oră, vor putea să se mute dintr-un departament în altul și vor putea chiar să aibă parte de promovări. Cei care doresc să se angajeze trebuie doar să completeze un formular care cuprinde întrebări precum „Cum te-ai simți dacă ai fi transformat în pixeli?” sau ”Ce ai face dacă ai rămâne fără hot dogi pixelați în bistro-ul nostru?”.

Nu este un trend tocmai nou, cel al companiilor mari care investesc și își doresc să fie din ce în ce mai prezente chiar și în viețile de-acasă ale oamenilor. Tot mai mulți giganți tech, ca Meta, Microsoft sau Disney mizează pe spațiul virtual pentru a-și face reclamă sau a avea o prezență cât mai ușor de observat de către cei care se joacă sau petrec timp astfel. Surprinzător este faptul că Ikea este și pregătită să plătească pe cineva pentru timpul petrecut în acest spațiu, spre deosebire de alte companii.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Ikea Is Hiring Roblox Players To Run Its Virtual Store