Disney și Epic Games anunță un parteneriat de 1,5 miliarde de dolari pentru un nou „univers virtual” conectat la Fortnite

Scris de | 8 februarie, 2024
Disney și Epic Games anunță un parteneriat de 1,5 miliarde de dolari pentru un nou „univers virtual” conectat la Fortnite

Disney și Epic Games au anunțat un nou parteneriat prin intermediul căruia vor dezvolta un nou univers virtual bazat pe licențele pe care gigantul media îl deține. Acest nou univers interconectat, bazat pe licențe de la studiouri interne și licențe precum Disney, Pixar, Marvel, Star Wars sau Avatar, va putea comunica și cu Fortnite, aducând astfel împreună atât fanii jocurilor video, cât și fanii tuturor proprietăților Disney. Desigur, totul va fi realizat în Unreal Engine și, probabil că va rula pe toate platformele posibile.

Licențe precum Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și Avatar vor avea o destinație virtuală comună, care va comunica și cu jocul Fortnite

Odată cu acest anunț, Disney a dezvăluit și că investește 1.5 miliarde de dolari în Epic Games, demonstrând astfel dedicarea față de acest proiect. Nu este tocmai clar ce vei putea face în acest „univers” în afară de a interacționa cu un soi de parc de distracții virtual, dar putem presupune că vor exista jocuri bazate pe celebrele licențe Disney. Motto-ul de la finalul trailerului de anunț spune „Play, Watch, Create, Shop”, iar ultimul cuvânt dezvăluie adevăratul interes al celor două companii. Fortnite, deși este un joc gratuit, aduce în fiecare lună venituri de zeci sau chiar sute de milioane de dolari, pe baza microtranzacțiilor. Epic Games vinde diverse costume pentru personaje și pentru echipamentul lor in-game. Văzând succesul Fortnite, probabil că Disney își dorește ceva similar, dar asupra căruia să aibă mai mult control.

În trecut, Disney a fost unul dintre cei mai importanți parteneri Epic Games în dezvoltarea Fortnite. Personaje din universurile Star Wars, Marvel și altele au apărut în jocul online, iar anumite evenimente in-game majore au fost bazate chiar pe licențele sale. Realizarea unui „univers” paralel conectat la Fortnite, doar cu proprietăți Disney, pare să fie doar următorul pas al acestui parteneriat. În afară de jocuri video, Disney colaborează cu Epic Games pentru licențierea Unreal Engine. Tehnologia a fost folosită pentru realizarea efectelor speciale din filme și seriale precum The Mandalorian, dar și în parcurile de distracții Disney.

Ce au avut de zis Bob Iger, CEO-ul Disney și Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games despre noul parteneriat

„Noua noastră colaborare cu Epic Games va reuni mărcile și francizele îndrăgite Disney cu extrem de popularul Fortnite într-un univers nou de jocuri și divertisment”, a declarat Robert A. Iger, director executiv, The Walt Disney Company. „Aceasta marchează cea mai mare intrare a Disney vreodată în lumea jocurilor și oferă oportunități semnificative de creștere și extindere. Abia așteptăm ca fanii să experimenteze poveștile și lumile Disney pe care le iubesc în moduri revoluționare.”

„Disney a fost una dintre primele companii care a crezut în potențialul de a-și aduce universurile lor alături de al nostru în Fortnite și utilizează Unreal Engine pe tot parcursul portofoliului lor”, a declarat Tim Sweeney, CEO și fondator al Epic Games. „Acum colaborăm la ceva complet nou pentru a construi un ecosistem persistent, deschis și interoperabil care va reuni comunitățile Disney și Fortnite.”

Etichete: , , ,

Sursa: Disney