A devenit și mai greu pentru polițiști să „spargă” cele mai noi iPhone-uri

Scris de | 11 noiembrie, 2024
A devenit și mai greu pentru polițiști să „spargă” cele mai noi iPhone-uri

Se pare că a apărut rapid un răspuns pe internet cu privire la misterul legat de motivul pentru care iPhone-urile aflate în custodia forțelor de ordine se repornesc singure, făcând mai dificil accesul la ele. Cercetătorii în securitate au descoperit că cea mai recentă versiune a iOS, versiunea 18.1, include o funcție numită „reboot de inactivitate”, care repornește dispozitivul după aproximativ patru zile de inactivitate în modul blocat.

Mai multe site-uri de presă de peste ocean au scris că polițiștii din Detroit erau destul de îngrijorați pentru că iPhone-urile aflate în custodia lor pentru examinare se reporneau aleatoriu, făcând mai dificilă descifrarea lor și extragerea datelor care ar putea fi utile în investigații. Forțele de ordine și experții criminaliști au început rapid să împărtășească informația în grupuri de discuții pentru a-i avertiza pe alții să extragă datele de pe dispozitivele aflate în custodia lor cât mai repede, înainte de a avea loc repornirea.

Ar putea părea o problemă minoră, însă iPhone-urile funcționează în două moduri diferite: AFU, sau „After First Unlock” (după prima deblocare), și BFU, sau „Before First Unlock” (înainte de prima deblocare). AFU este atunci când cineva a deblocat dispozitivul cel puțin o dată de la pornire, iar experții spun că dispozitivele în acest mod sunt, în general, mai ușor de deblocat. Modul BFU este când un dispozitiv nu a fost deblocat de la pornire și, de obicei, este mai greu de spart.

Apple implementează constant noi măsuri de securitate pe dispozitivele sale, iar compania nu pare să fi vizat în mod special forțele de ordine cu aceasta.

Compania din California este implicată constant într-un joc de-a șoarecele și pisica, în care exploit-urile sunt descoperite de grupuri de hackeri, apoi compania le remediază, pentru ca ei, apoi, să găsească alte vulnerabilități, și așa mai departe. Forbes a scris recent că Apple organizează summituri anuale în care ține prezentări pentru forțele de ordine despre modurile în care acestea pot utiliza produsele companiei în activitatea lor. Însă Apple știe că exploit-urile și breșele de securitate din software-ul său pot fi utilizate nu doar de cei buni, ci și de cei rău intenționați, așa că nu vrea să lase vulnerabilități în produsele sale.

Advert 61

Etichete: , , ,

Sursa: via Gizmodo