Meta recunoaște, în sfârșit, că elimină în mod eronat prea mult conținut de pe platformele sale, conform unui anunț făcut de un înalt oficial al companiei.
Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta, a declarat luni reporterilor că rata erorilor în procesul de moderare al companiei este încă prea mare și a promis să îmbunătățească precizia și corectitudinea aplicării regulilor.
„Știm că, în aplicarea politicilor noastre, ratele de eroare sunt încă prea ridicate, ceea ce împiedică exprimarea liberă pe care ne-am propus să o susținem”, a spus Clegg. „Prea des, conținut inofensiv este eliminat sau restricționat, iar prea mulți oameni sunt penalizați pe nedrept”.
Erori în moderarea pandemiei
Clegg a recunoscut că Meta regretă abordarea agresivă în eliminarea postărilor despre pandemia de COVID-19. CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat recent în fața Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanților că decizia a fost influențată de presiunile administrației Biden.
„Am avut reguli foarte stricte și am eliminat volume mari de conținut pe parcursul pandemiei”, a spus Clegg. „Nimeni nu știa cum se va desfășura pandemia, iar acest lucru ne oferă abia acum o înțelepciune pe care trebuia s-o avem atunci. Acum, având această perspectivă, simțim că am exagerat. Suntem conștienți de acest lucru deoarece utilizatorii, pe bună dreptate, și-au exprimat nemulțumirile legate de faptul că uneori aplicăm excesiv regulile și eliminăm sau restricționăm conținut inofensiv”.
Probleme persistente și reacții recente
Erorile de moderare continuă să fie o problemă pentru Meta, mai ales pe platforma Threads, unde au fost semnalate recent greșeli semnificative. Un incident notabil a fost suprimarea fotografiilor cu Donald Trump în urma unei tentative de asasinat, pentru care Meta și-a cerut public scuze. Consiliul de Supraveghere al Meta a avertizat că astfel de greșeli ar putea duce la „înlăturarea excesivă a discursurilor politice” în contextul alegerilor prezidențiale din SUA.
Deși Meta nu a anunțat schimbări majore în regulile sale de moderare, Clegg le-a descris pe cele noi ca fiind „un document viu”. Acest lucru sugerează că ajustările ar putea apărea pe viitor.
Relația cu guvernul și presiunile externe
Întrebat despre întâlnirea recentă a lui Zuckerberg cu Trump și dacă Meta va continua să reziste presiunilor guvernamentale în privința moderării conținutului, Clegg a evitat un răspuns direct.
„Nu pot comenta conversații la care nu am participat”, a spus el, adăugând că Zuckerberg este dornic să joace un rol activ în dezbaterile legate de leadership-ul tehnologic al Americii, mai ales în contextul importanței strategice a inteligenței artificiale.