Era doar o chestiune de timp până când producătorii de intele inteligente ajungeau în zona „de lux”, iar Ultrahuman este prima companie care face acest pas. Producătorul a anunțat la CES 2025 noile sale inele din seria „Ring Rare”, produse manual din materiale prețioase, care au prețuri de 7-8 ori mai mari decât modelele standard din gama Ring Air. Aceste intele promit însă cam aceleași capabilități, dar vin în nuanțe exclusive.
Modelele Ring Rare de la Ultrahuman costă mai mult decât un telefon flagship
Ar trebui să începem cu prețul, pentru că acesta este cel care mută aceste inele din accesorii smart scumpe, dar practice în categoria, accesorii smart chiar mai scumpe decât cele mai performante telefoane. Ultrahuman Ring Rare vor avea prețuri între 1.500 și 1.800 de lire sterline. Aceste inele se vând momentan doar în două magazine de bijuterii din Londra și sunt considerate de companie drept produse „de lux”.
Ultrahuman Ring Rare vin în trei nuanțe exclusive: Dune, Desert Rose și Desert Snow. Practic, avem două nuanțe aurii și una mai argintie, dar exteriorul metalic al acestor dispozitive sunt prelucrate manual de bijutieri și placate cu aur de 18K, în cazul modelelor aurii, în timp ce varianta argintie este realizată din pt950, un material care are 95% din compoziție platină. Interiorul, zona unde sunt găzduiți senzorii, este în continuare realizat din rășină hipoalergică.
La nivelul capabilităților, Ring Rare se laudă cu rezistență la apă la 100m adâncime, până la 6 zile de autonomie la o singură încărcare și temperaturi de operare de la -5 la 50 grade Celsius. Sunt integrați senzori de milșcare, senzor pentru puls, senzor pentru saturația de oxigen din sânge și un senzor cu infraroșu pentru monitorizarea temperaturii la nivelul pielii.
Toate funcțiile deja prezente de pe Ultrahuman Ring Air vor fi și pe Ring Rare, însă cei care cumpără noile modele din metale prețioase primesc și un abonamentpe viață la UltrahumanX, un abonament de beneficii care îți asigură o valoare mai mare atunci când vrei să predai inelul vechi pentru unul nou, asigurare în caz de avarii și acces pioritar la suport din partea companiei.
Ciudat este însă că aceste inele au un „termen de expirare”, iar atunci când bateria va ceda inevitabil, aceste inele nu vor mai fi foarte utile. Să zicem că după 2-3-4 ani de utilizare poți să treci un inel de 350 euro drept „pierdere”, având în vedere că ți-a oferit monitorizare a sănătății pe toată această perioadă, dar ce se întâmplă atunci când inelul de 2.000 euro cedează după un timp similar?
Acestea sunt doar întrebări la care „bogații” care vor alege modelele Ultrahuman Ring Rare pot răspunde.