Sticla Gorilla Armor 2 de la Corning, folosită pentru asamblarea noului flagship Galaxy S25 Ultra, se laudă cu rezistență la impactul cu solul de la înălțime de peste 2 metri, însă testele independente ne confirmă că nu este chiar așa. Cu siguranță, în laborator, în medii controlate, aceste paneluri de sticlă rezistă, dar în viața reală, sunt mai mulți factori care pot contribui la deteriorarea la impact. Allstate Protection Plans a pus aceste declarații la încercare și a testat mai multe unități S25 Ultra cu sticlă Gorilla Armor 2 la impactul cu solul. Rezultatele nu sunt promițătoare.
Testele independente contrazic rezistența sticlei Gorilla Armor 2 obținută în laborator
Mai multe dispozitive Galaxy S25 Ultra au fost „sacrificate” în numele științei. Toate au suferit căzături de la 1,82 metri (6 picioare), deci o înălțime mai mică decât cea recomandată de Corning pentru rezistență (2,2m). Primul dispozitiv a fost aruncat de la această înălțime cu ecranul în jos pe o suprafață de ciment, iar sticla s-a spart de la primul impact. Nu doar că aceasta s-a crăpat, dar cioburile au ieșit în relief, ceva ce poate deveni periculos pentru utilizator. Ecranul, la rândul său a cedat complet.
Cel de-al doilea test a aruncat un telefon pe muchie, iar acesta a supraviețuit. Sticla de pe ecran și cea de pe spate au rămas intacte, întrucât impactul a fost preluat de rama din titan. Aceasta din urmă a suferit însă daune, fiind vizibile punctele de impact. Titanul s-a zgâriat și chiar deformat. Chiar dacă este un material mai tare decât aluminiul, titanul nu este indestructibil.



În cele din urmă, un S25 Ultra a fost aruncat de la 1,82m pe spatele. Nici acest panel de sticlă nu a rezistat impactului, rezultatele fiind similare cu cele pentru ecran.
Desigur, niciun test nu poate acoperi toate cazurile posibile de utilizare. S-ar putea ca un telefon să reziste unei căzături de la 2 metri pe ecran și altul să se spargă și la un impact de la jumătate de metru, chiar dacă sunt construite la fel. Mai mulți factori, precum imperfecțiuni în suprafața pe care cad, unghiul la impact sau chiar defecte din fabricație și asamblare, pot avea diferite efecte în astfel de situații.
Ideal este întotdeauna să îți protejezi telefonul cu o husă de protecție și chiar cu o folie de sticlă, mai rezistentă decât cele din plastic sau silicon.