Allview AllDro 2: Un pas înainte

Scris de | 29 septembrie, 2011
Allview AllDro 2: Un pas înainte

Allview AllDro 2 soseşte ca o opţiune demnă de luat în considerare pentru cei care îşi doresc o tabletă Android la un preţ accesibil.

Noua tabletă Allview vine cu specificaţii superioare aproape pe toate planurile faţă de versiunea anterioară: display de 8 inchi rezistiv, nu de 7, cu rezoluţia de 800×600 pixeli, procesor Cortex A8 la 1GHz, cu 200Mhz mai mult şi memorie de 512 MB DDR2, dublu faţă de prima tabletă AllDro. Memoria internă este de 4GB, cu posibilitatea de extindere prin card microSD.

Procesorul şi memoria îmbunătăţită permit o experienţă mult mai fluidă, timpi de răspuns mai buni şi rularea de aplicaţii mai puternice.

Tableta are un aspect destul de elegant, cu muchii negre mate şi un buton central argintiu, flancat de clasicele taste Android. Pe partea din spate a carcasei regăsim grilele celor două difuzoare, iar pe muchia dreaptă butonul Power şi tasta alungită ce permite ajustarea volumului.

Muchia inferioară este mai aglomerată, fiind plasat aici slotul pentru card microSD, mufa de alimentare, o mufă mini USB şi una HDMI, precum şi jack-ul pentru căşti.

Ca şi dimensiuni, tableta este destul de grea pentru un model de 8 inchi, cântărind puţin peste 540 de grame.

Ne-a surprins în mod plăcut faptul că în pachet, pe lângă tableta am regăsit şi o husă care protejează device-ul de zgârieturi, o cârpă din microfibre, un pen, precum şi un cablu OTG. Acesta oferă o mufă miniUSB într-un capăt şi un USB mamă în celălalt, permiţând conectarea unui stick USB la tabletă, spre exemplu.

AllDro 2 soseşte cu sistemul de operare Android 2.2, iar Android Market-ul este înlocuit cu AplyStore-ul celor de la Allview.

Tableta are un display rezistiv nu foarte strălucit, cu o reproducere mediocră a culorilor şi fără suport pentru gesturi multi-touch, acesta fiind probabil călcâiul lui Ahile al lui AllDro 2. Nu trebuie însă să uităm că vorbim despre o tabletă cu un preţ de puţin peste 700 de lei şi nu de un model premium cu un preţ de peste 2000 de lei, aşa că aceste slăbiciuni pot fi oarecum trecute cu vederea.

Odată ce te obişnuieşti cu faptul că trebuie să aplici puţină presiune pe atingerile tale, ecranul este destul de precis. Cei care utilizează stylus-ul inclus în pachet vor avea o precizie şi mai bună, în special la tastare.

Care sunt sarcinile pentru care am recomanda tableta AllDro 2? Ei bine, tableta este un excelent eBook reader, afişând atât fişiere ePUB cât şi PDF, spre exemplu. Acestea pot fi deschise direct, sau din aplicaţia Aldiko, care oferă acces şi către un magazin online de cărţi.

Experienţa de web browsing este şi ea una completă, tableta oferind suport pentru Flash Player, iar  redarea audio şi video decurge fără probleme. AllDro 2 se descurcă chiar şi cu fişiere 1080p, pe care le poate reda de preferinţă pe un HDTV prin intermediul conexiunii HDMI.

Nu am recomanda tableta pasionaţilor de jocuri, în special de jocuri complexe care sunt construite în jurul conceptului de multitouch. Jocurile mai simple rulează însă fără probleme.

La capitolul conexiuni web, putem aminti deja nelipsita conexiune Wi-Fi, precum şi 3G, însă doar prin intermediul unui modem opţional.

Autonomia este una medie, de circa 6 ore pentru web browsing, 4.5 ore pentru video şi până la 15 ore pentru audio.

Etichete: , ,