Android 4.1 Jelly Bean: Top schimbări aduse de noua versiune

Scris de | 28 iunie, 2012
Android 4.1 Jelly Bean: Top schimbări aduse de noua versiune

Android Jelly Bean,  versiunea 4.1 a sistemului de operare dezvoltat de Google, a păşit ieri pe scena Google I/O, alături de Hugo Barra,  Director of Product Management Android. Îţi prezetăm mai jos câteva dintre cele mai interesante noutăţi aduse de Jelly Bean.

Google Now

Google Now este o nouă funcţie introdusă odată cu noua versiune Android, creată pentru a-ţi oferi informaţiile potrivite la momentul potrivit. Vei primi date despre vreme înainte să îţi începi ziua, detalii despre traficul care te aşteaptă în drum spre locul de muncă şi scorul partidei în care joacă echipa favorită. Nu trebuie să pierzi timpul cu căutări – toate aceste informaţii sunt afişate simplu, pe o serie de card-uri intuitive. Un clip care explică mai clar Google Now aici.

Google Voice Search

Vechiul Google Voice Search e de domeniul trecutului, noul sistem introdus odată cu Android 4.1 fiind mult mai puternic şi mai uşor de folosit. Vorbim practic despre un sistem similar cu Siri-ul celor de la Apple, care îţi permite să apelezi căutări pe web sau să primeşti răspunsuri la diferite întrebări doar prin interacţiune vocală. Răspunsurile sunt bazate pe Knowledge Graph-ul companiei.

Project Butter

Fină ca untul, mai precis ca Project Butter. Cam aşa poate fi descrisă interfaţa lui Android Jell Bean. Clădind pe interfaţa Ice Cream Sandwich, Google duce lucrurile un pas mai departe la capitolele viteză, fluiditate, timp de răspuns. Poţi urmări un clip care evidenţiază viteza noii versiuni aici.

Sistemul de notificări a fost şi el dramatic îmbunătăţit, oferind mai multe acţiuni, cum ar fi trimiterea unui email sau demararea unui apel vocal direct din interfaţa Notifications.

Tastatura este şi ea mai precisă şi utilizează un sistem de predicţie a cuvintelor care poate accelera semnificativ timpul de scriere al unui mesaj sau email, iar pentru a tasta cu ajutorul vocii nu mai este neaparat necesară o conexiune la internet.

Android Beam şi Camera

Se pare că tehnologia NFC îşi croieşte încet încet drum spre utilizarea în viaţa de zi cu zi, iar Android Beam este un nou pas în această direcţie. Prezentă încă din Android 4.0, această tehnologie a fost adusă la zi odată cu Jelly Bean, permiţând sharingul de fişiere şi clipuri între două telefoane cu NFC şi Android Beam prin simpla atingere a acestora unul de altul. Vrei să faci pairing la o cască Bluetooth cu telefonul? Nu trebuie decât să o atingi de telefon şi lucrurile s-au rezolvat.

Interfaţa camerei şi cea a galeriei de imagini a suferit şi ea o serie de modificări, ultima imagine putând fi vizualizată de acum cu un simplu gest swype. Galeria poate fi micşoarată la stadiul de rolă de film pentru a înlesni navigarea şi selectarea pozei dorite.

Update-ul Android 4.1 Jelly Bean  este aşteptat să sosească over-the-air pe dispozitivele Nexus, Nexus S şi tabletele Motorola Xoom la mijlocul lunii iulie.

Etichete: , , , ,