iPhone 4, lansat oficial

Scris de | 8 iunie, 2010
iPhone 4, lansat oficial

Apple a lansat ieri în cadrul WWDC noul iPhone 4. Telefonul impresionează prin capacitatea de a realiza clipuri HD 720p, display-ul multitouch de 3.5 inchi cu rezoluţie de 960×640 pixeli şi funcţia video call.
iPhone 4, cel mai nou telefon lansat de către Apple vine cu o carcasă regândită, extrem de elegantă, creată din sticlă şi oţel. Dimensiunile au scăzut, noul telefon fiind cu 34% mai subţire decât iPhone 3GS.
Ca şi hardware, iPhone 4 utilizează un chip Apple A4, ca şi iPad-ul, chip optimizat ce asigură performanţe ridicate şi un consum energetic redus. Durata de viaţă a bateriei ajunge până 7 ore, cu până la 40% faţă de modelul precedent. Cifrele arată foarte bine şi la celelalte capitole. Bateria asigură 6 ore de browsing pe web prin 3G şi 10 prin Wi-Fi, 10 ore de video, 40 de muzică şi 300 de ore în stand-by.
Display-ul este de-a dreptul senzaţional, cu o rezoluţie de 960 x 640 pixeli, diagonala de 3.5 inchi şi o densitate de 326 de pixeli per inch, valoare superioară majorităţii gadget-urilor de pe piaţă. Contrastul este de patru ori mai mare decât cel al lui 3GS, atingând valoarea de 800:1.
iPhone 4 va avea în sfârşit două camere, dintre care una frontală dedicat video chat-ului. Camera principală are un senzor şi un obiectiv mai mare, care permit fotografii mai bune în condiţii slabe de lumină. Rezoluţia rămâne la 5 megapixeli.
Telefonul poate filma clipuri HD cu rezoluţia de maxim 720p şi 30 de cadre per secundă.
Camera frontală dedicată apelurilor video este una VGA, standard.
iPhone 4 utilizează pentru determinarea mişcării un giroscop de înaltă precizie, care înlocuieşte accelerometrul din modelele anterioare. Acesta permite o detecţie superioară a celor mai fine modificări a poziţiei.
Noul mobil rulează sistemul de operare iOS4, al cărui principal avantaj este multitasking-ul.
iPhone 4 este disponibil în variante de 16 şi 32 de GB, la preţul de 499 şi 599 dolari.

Etichete: , , , , , ,