HTC a anunţat câştigătorii Romanian Android Challenge

Scris de | 12 iulie, 2010
HTC a anunţat câştigătorii Romanian Android Challenge

HTC a anunţat câștigătorii competiției Romanian Android Challenge, prima competiție destinată dezvoltatorilor pentru platforma mobila Android. Concursul, derulat sub tema „quietly brilliant”, s-a desfășurat în perioada 3 mai – 30 iunie. Pe parcursul celor două luni au fost înscrise aplicațiile Andoid în patru categorii: Lifestyle, Tools, Media și Jocuri.

Juriul, format din membri ai comunității, antreprenori, jurnaliști și bloggeri a analizat toate aplicațiile înscrise în competiție și a desemnat câștigătorii. Astfel, locul I a fost câștigat de aplicația MyLocation, dezvoltată de Ștefan Șelariu din Timișoara, locul II a revenit aplicației Romanian weather, dezvoltată de Marius Mailat din Sibiu, iar locul III aplicației Pagini Galbene, dezvoltată de Cristian Ștreng din Oradea. Câștigătorii vor primi cele trei premii ale concursului: 3.000, 2.000 şi 1.000 de euro.

Orange România, partener principal al concursului, a oferit premiul pentru inovație aplicației MyLocation realizată de Ștefan Șelariu și vouchere de 50 de Euro tuturor celor care au înscris aplicații în competiție. De asemenea, secțiunea Votul Publicului a fost câștigată de aplicația Feroviar (84 de voturi) dezvoltată de Alexandru Bejan din Galați, premiul acestei categoriii fiind un smartphone HTC Desire. Toate celelalte aplicații care au obținut un număr mai mare de voturi au fost descalificate pentru fraudă.

HTC este unul dintre principalii producători de telefoane Android, cu patru modele disponibile în prezent pe piața din România: HTC Hero, HTC Tattoo, HTC Legend şi HTC Desire.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,