NVIDIA lansează aplicaţia Parallel Nsight pentru Microsoft Visual Studio

Scris de | 22 iulie, 2010
NVIDIA lansează aplicaţia Parallel Nsight pentru Microsoft Visual Studio

Programarea paralelă este acum disponibilă pentru cea mai importantă platformă de programare Windows.

NVIDIA lansează aplicaţia NVIDIA Parallel Nsight, primul mediu de programare pentru aplicaţiile optimizate pentru GPU, care funcţionează în Microsoft Visual Studio.

NVIDIA lansează şi kitul de instrumente CUDA, versiunea 3.1, actualizând pachetul software de programare CUDA.

„Cu un număr mai mare de 6 milioane de programatori, Visual Studio este cel mai popular mediu de programare pentru aplicaţii şi servicii bazate pe Windows,” a declarat Sanford Russell, Director General pentru Programare pe GPU, la NVIDIA. „Prin adăugarea unor funcţii specifice utilizate de programatorii specializaţi în procesare pe GPU, Parallel Nsight face ca puterea GPU-ului să fie mai accesibilă ca oricând.”

Programatorii ce dezvoltă aplicaţii pentru industrii specializate, precum cele din sectoarele de petrol şi gaze, ştiinţe biologice şi finanţe, continuă să acceseze capacităţile de procesare paralelă ale GPU-urilor şi ale platformei Windows HPC Server 2008, pentru a obţine creşteri semnificative ale performanţei în domeniul lor de activitate. Programul NVIDIA Parallel Nsight reuşeşte să conecteze aceste segmente aducând uneltele profesionale necesare pentru dezvoltarea şi lansarea de aplicaţii pentru grupuri formate din maşini de calcul de înaltă performanţă.

Programatorii de aplicaţii Visual Studio vor avea posibilitatea de a folosi Parallel Nsight pentru a corecta erori în aplicaţii dezvoltate folosind CUDA C/C++ sau DirectCompute, cu ajutorul aceloraşi unelte şi tehnici ca cele necesare pentru dezvoltare de programe pe CPU. Aplicaţia Parallel Nsight mai oferă şi uneltele de analiză necesare programatorilor pentru a obţine cele mai înalte nivele de performanţă în aplicaţii GPGPU.

Etichete: , ,