HTC Desire – test de anduranţă

Scris de | 27 octombrie, 2010
HTC Desire – test de anduranţă

Datorită dotării sale luxuriante, HTC Desire este considerat a fi unul din cele mai bune smartphone-uri Android ale anului 2010. Dar oare este capabil acest model să rămână la nivelul care l-a consacrat chiar şi după câteva luni de utilizare? Răspunsul în testul de anduranţă.

Înrudirea cu smartphone-ul de referinţă Google – Nexus One – este evidentă, dar cu toate acestea, HTC Desire nu numai că este altfel construit, dar are şi mai mult succes. Căci dacă Nexus One era greu de găsit prin magazine, varianta HTC, o idee mai bine echipată, se bucură de luni întregi de cerere intensă. Acest lucru este datorat nu numai celor patru taste suplimentare, dintre care două în varianta wipe, care sar imediat în ochi şi simplifică mult operarea smartphone-ului. În timp ce mulţi specialişti ai fenomenului smartphone au fost de părere că Nexus One va fi modelul de top al familiei Android şi totodată un adversar redutabil pentru Apple iPhone, se pare că în umbra acestui prim model s-a dezvoltat incredibil de mult HTC Desire. Aparatul la o grosime de numai 12 mm reprezintă nu doar o alternativă la iPhone, căci până şi fanii platformei Symbian sunt atât de încântaţi de Desire încât declară că „pur si simplu nu-l mai poţi lăsa din mână”. Aceeaşi senzaţie au trăit-o de astfel şi redactorii revistei connect. Dar cum se prezintă acest model atât de lăudat în viaţa de zi cu zi? Deocamdată dezvăluim doar atât: sistemul de operare Android nu arată pe niciun alt aparat aşa bine ca şi pe Desire…

Hardware de calitate
Cartea de vizită a unui smartphone este nivelul de finisare, respectiv calitatea materialelor şi a finisării. Ambele arată bine: cei care ţin pentru prima dată modelul Desire în mână, descoperă partea posterioară din plastic cauciucat, dar şi cadrul metalic din partea anterioară. Materialele folosite sunt de calitate – nimic nu scârţâie, nimic nu se mişcă. Iar după câteva săptămâni de utilizare vei descoperi că telefonul este unul solid, căci rezistă chiar şi şocurilor, de exemplu la scăparea telefonului pe jos. În afară de spatele cauciucat şi cadrul metalic modelul HTC este compus aproape numai din display – un display în format mare ce funcţionează cu tehnologie OLED şi afişează culori puternice. Dar displayul are şi un dezavantaj: lizibilitate aproape zero în lumină solară puternică; în plus, afişarea are de suferit în lumină solară mai mult decât la aparate ce folosesc tehnica LCD. Deloc deranjant însă pentru cei care operează acest telefon cu preponderenţă în spaţii interioare. Un motiv mai serios de supărare este legat de faptul că s-a renunţat la memoria internă flash – în timp ce modelele concurente, precum iPhone, au integrat 16 sau 32 GB, în cazul lui Desire aşa ceva este posibil numai după extinderea memoriei. Dar cardurile microSD sunt la ora actuală mai ieftine, iar dacă la aceste costuri adaugi preţul de achiziţionare pentru Desire tot ieşi mai ieftin decât dacă ai cumpăra un model Apple. Un motiv de bucurie: camera de 5 megapixeli, rapidă şi multifuncţională. Lumini şi umbre însă în cazul mouse-ului optic plasat în centru: deşi tehnica folosită de acesta permite scroll rapid, fără interacţiuni touch, acelaşi efect este deseori declanşat în mod involuntar…

Android „farmecă” auditoriul
HTC Desire funcţionează cu sistemul de operare Android OS, ceea ce nu reprezintă în niciun caz un dezavantaj. În configuraţia din fabricaţie Android vine echipat cu mai multe aplicaţii cu valoare practică, ce oferă clienţilor business posibilitatea de a citi mailurile, persoanelor private pe aceea de a viziona video YouTube, iar părinţilor posibilitatea de a planifica cumpărăturile de final de săptămână. Iar pentru a putea realiza toate aceste sarcini cât mai fluent posibil aparatul taiwanez are integrat un procesor de 1 GHz, precum şi memorie de lucru arhi-suficientă – drept urmare la fel de fluent se realizează şi operarea mulţimilor de aplicaţii, conţinuturi multimedia sau convorbiri telefonice. Dar după utilizare atât de intensă Desire are nevoie să fie încărcat de la priză – o problemă de care s-au plâns mulţi dintre utilizatori. Căci la fel ca şi la alte smartphone-uri şi în cazul lui Desire multifuncţionalitatea lui te îndeamnă la folosirea intensivă, dar acest lucru se face pe seama autonomiei. Desire rezistă însă fără alimentare de la priză o zi întreagă de lucru intens, iar în cazul unei utilizări moderate se poate ajunge chiar şi la două zile.

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: