Jocuri de mobil: lupte şi racing încins

Scris de | 27 martie, 2011
Jocuri de mobil: lupte şi racing încins

Let’s go bowling
Bowlingul pare un sport numai bun să te ţină înăuntru, la aer condiţionat, când toată lumea moare de cald afară. E şi mai simplu când îl joci pe telefonul mobil, iar experienţa oferită de jocul Gameloft este una foarte reuşită.
Avem parte de un joc de bowling diferit de ceea ce primeşti în mod normal în cazul unui titlu de acest tip. Pe lângă grafica reuşită, nu rişti să te plictiseşti de el după primele 30 de minute (până la urmă, de câte ori poţi să dobori un set de popice?). Şi asta pentru că ai cinci locaţii diferite în care să joci împotriva adversarilor în modul carieră şi că trebuie să le deblochezi pe rând. Pe lângă asta, nu se rezumă totul la banala doborâre a unor popice, ci ai parte şi de diverse challenge-uri, care de care mai interesante – să dai jos 3 popice, dar fără a le doborî pe cele roşii, de exemplu.
Astfel, nu prea ai timp să te plictiseşti, jocul fiind unul chiar simpatic.
Street Fighter: Alpha Warriors
Seria Street Fighter nu este o necunoscută pentru nici un gamer care se respectă. Ultimul titlu pentru mobile, lansat recent de Gameloft, nu dăunează deloc renumelui seriei.
Avem aici toate caracteristicile care au făcut aceste jocuri atât de iubite, începând de la luptele dinamice, şi continuând cu faptul că ai un mod Arcade în care te poţi lupta pentru a deveni cel mai puternic, dar şi un mod Free, dacă vrei doar să te distrezi.
Trebuie spus că grafica este foarte reuşită, cu detalii bine conturate, iar backgroundurile bine realizate contribuie şi ele la atmosfera unui titlu bine realizat. În plus, are de ce să placă faptul că, în buna tradiţie a unui joc Street Fighter, fiecare personaj are combinaţii proprii de taste, cu care poate da diferite lovituri speciale, şi durează până le înveţi.
Bine, sunt toate trecute în Help, dar e mai haios să le înveți singur.
Un titlu reuşit, care continuă bine o serie de succes.

Shrek Forever After

Filmele de succes, mai ales cele de animaţie, au întotdeauna şi un joc de mobil care să le acompanieze. Nu face excepţie de la regulă nici noul titlu din seria Shrek – After Forever. Gameloft i-a „ataşat” un joc tare simpatic pentru mobile, realizat cât se poate de în spiritul filmului.
Ai parte aici de toată atmosfera de fantezie comică din filme, şi de o poveste cât se poate de simpatică. Shrek se decide că are chef de o zi ca în „vremurile bune”, aşa că oferă în schimb o zi din trecutul său pentru asta. Şi de aici încep complicaţiile.
E un joc cu o grafică drăguţă, de desen animat (dar cu detalii foarte bine realizate), cu o mulţime de momente amuzante şi care îţi solicită dexteritatea din plin. Nu e mai mult decât un jump and run, dar este unul al naibii de haios, cu care te poţi distra mult şi bine. În plus, reuşeşte să păstreze atmosfera filmului, deci va fi pe placul mai multor generaţii. Merită încercat.

Pro Moto Racing
Pasionaţilor Moto GP li se potriveşte acest titlu ca o mănuşă de motociclism. Un titlu care îţi permite să participi în Campionatul Mondial de Motociclism, ca parte a unei echipe profesioniste. De tine se vor lega toate speranţele la titlu ale echipei, aşa că ar fi bine să nu dezamăgeşti.
Jocul are destul realism în el, iar senzaţia de viteză este foarte bine definită. Iar dacă e acolo senzaţia de viteză, înseamnă că tot acolo e şi posibilitatea de a cădea de pe motocicletă când ţi-e lumea mai dragă, lucru care se va întâmpla destul de des la început.
Ai parte de circuite bine realizate şi detaliate, dar şi de moduri Single Race şi Practice, dacă nu te simţi în stare să dai piept cu campionatul chiar de la început. În campionat poţi să treci direct la curse, fără a mai trece prin calificări, dar vei porni de pe ultima poziţie şi vei avea serios de recuperat.

Prince of Persia: The Forgotten Sands
Filmul recent lansat aduce cu el şi un joc de mobil, cel puţin la fel de reuşit din punct de vedere grafic ca şi alte titluri ale seriei, dar şi cu ceva noutăţi. Dacă vrei o experienţă mai dificilă, va fi necesar să treci prin gradele de dificultate mai mici şi să refaci jocul pe gradele mai grele.
Jocul este unul plin de acţiune, în care va trebui să îţi arăţi dexteritatea făcând tot felul de mişcări care sfidează fizica de clasa a opta. Nu e extraordinar de greu, ai şanse mari să înveţi repede comenzile, iar apoi nu prea ai cum să te plictiseşti. E până la urmă interesant să controlezi un personaj care sare pe pereţi şi îşi umple de sânge inamicii de câte ori îi prinde. La capitolul sânge oricum nu s-a făcut deloc economie, iar efectul este chiar reuşit în timpul luptelor.
Posibilităţile de control al personajului sunt foarte multe, astfel că vei avea ce să faci. În asemenea condiţii, povestea nici nu este esenţială, deşi poţi să o iei şi pe ea în calcul.
Un titlu reuşit, cu o grafică excelentă, destinat nu doar fanilor seriei.

Etichete: , , , , , , ,