iPad 3: Lansare şi specificaţii

Scris de | 4 aprilie, 2011
iPad 3: Lansare şi specificaţii

ipad, ipad 2Nici nu s-au răcit încă bine ştirile legate de lansarea tabletei iPad 2 şi deja internetul musteşte de previziuni şi configuraţii teoretice despre succesorul acesteia, iPad 3.

Care vor fi specificaţiile modelului iPad 3 şi când vom asista la lansarea oficială ? Dacă ţinem cont de faptul că iPad 2 încă întâmpină probleme legate de stocuri şi că mulţi clienţi încă îşi aşteaptă tableta din generaţia a doua, este destul de nerealist să ne aşteptăm la iPad 3 în 2011.

Să analizăm însă modelul de lansare al versiunilor precedente: primul iPad a fost anunţat în Ianuarie 2010 şi a devenit disponibil peste două luni, în martie 2010, iar iPad 2 a fost lansat pe 2 Martie 2011. Dacă stăm să calculăm, vorbim despre un interval de minim 12 luni între două modele. La fel, Apple obişnuia să ducă un produs de la stadiul de proiect la cel producţie în circa 18 luni.

Totuşi, piaţa tabletelor este una atipică, cu o concurenţă acerbă, iar Apple simte din plin presiunea modelelor Android. Asta înseamnă că într-un scenariu extrem de optimist am putea vedea iPad 3 lansat, sau cel puţin anunţat înainte de sărbătorile de iarnă 2011. Realist însă, cel mai probabil vom vedea iPad 3 în 2012, odată cu teoretica Apocalipsă maiaşă.

Ca şi configuraţie, iPad 3 va veni cel mai probabil cu un ecran mai bun, cu tehnologie similară sau mai bună decât Retina Display. Există şanse să vedem şi un iPad cu 3D, însă Apple au fost de regulă reticenţi la artificii de acest gen. Ce am mai putea vedea nou la iPad 3: un procesor mai bun…deşi nu neaparat pentru că actualul dual core este şi aşa mai mult decât suficient de puternic pentru aplicaţiile existente, camere mai bune – actualele camere de pe iPad 2 sunt slăbuţe – şi noi funcţii.

Până la lansarea lui iPad 3 să ne bucurăm însă de iPad 2, o tabletă mai mult decât interesantă cu un preţ excelent, care urmează să sosească şi în testele connect în viitorul apropiat.

Etichete: , , , , , , , ,