Vedetele momentului – cele mai dorite telefoane ale începutului de an

Scris de | 6 mai, 2011
Vedetele momentului – cele mai dorite telefoane ale începutului de an

Nimic evoluează mai rapid ca domeniul telefoniei mobile. Dacă anul trecut a fost suficientă o singură expoziţie pentru a acoperi toate noutăţile apărute, de data aceasta pentru acelaşi scop a fost nevoie de două expoziţii de dimensiuni considerabile. Consumer Electronic Show şi Mobile World Congress sunt cele care impun tendinţele anului 2011. Urmarea: cea mai lungă listă cu noutăţi de la smartphone-uri până la tablete PC, nemaiîntâlnită de ani de zile –Sony Ericsson Xperia Arc, HTC Thunderbolt, Samsung Star II, Motorola Droid Bionic, Motorla Cliq 2, Samsung Galaxy S II, LG Optimus Black şi Optimus 2x, Huawei Ideos X5, Dell Venue şi Streak 7 sau Motorola Atrix sunt doar câteva nume discutate în articol.
Redactat de: Bogdan Bele

Sony Ericsson Xperia Arc
Sony Ericsson a prezentat la CES un urmaş pentru X10, demn de toată atenţia.

Xperia Arc lucrează cu versiunea Android 2.3 şi este echipat cu un touchscreen de 4,2 inchi. Smartphone-ul iese din tiparele obişnuite în ceea ce priveşte designul, datorită formei arcuite a carcasei. De aici provine de altfel şi numele Arc – în locul cel mai îngust, aparatul măsoară în grosime numai 8,7 mm. „Motorul” Mobile Bravia marca Sony are rolul de a optimiza contrastul şi culorile displayului. Spre deosebire de modelul anterior X10 acum există şi funcţia multitouch. Deşi camera foto integrată de 8 megapixeli este aceeaşi ca la X10, senzorul Exmor-R de la Sony dublează sensibilitatea la lumină a aparatului, motiv pentru care Arc poate realiza fotografii şi video HD de calitate, cu zgomot redus şi culori intense, chiar şi în condiţii de lumină slabă. Lipseşte însă bliţul, ce este înlocuit de un mic led. Prin conexiunea HDMI, înregistrările foto şi video pot fi vizualizate direct pe ecrane TV. Sony Ericsson Xperia Arc oferă WLAN, HSPA, GPS, radio FM şi Bluetooth. Memoria internă măsoară numai 512 MB, dar poate fi extinsă prin card micro-SD. Arc va fi disponibil în primul trimestru al anului la preţul de 500 de euro.

HTC Thunderbolt
Modelul LTE Thunderbolt a fost prezentat publicului larg la CES.

HTC foloseşte pentru Thunderbolt un display mare, la fel ca şi la smartphone-urile HTC mai tinere. Touchscreen-ul sensibil la atingeri măsoară 4,3 inchi, fiind astfel predestinat pentru afişarea de filme şi video. Lucru de care este conştient şi HTC, care şi-a echipat modelul cu un suport rabatabil, situat în spatele telefonului. În acest fel smartphone-ul poate fi ținut într-o poziţie confortabilă pentru vizualizarea conţinuturilor afişate pe display. Modelul LTE foloseşte Android drept sistem de operare, dar nu în versiunea actuală 2.3, ci în varianta anterioară 2.2. Drept interfaţă utilizator se foloseşte cunoscuta platformă HTC Sense. Operarea ar trebui să decurgă fără probleme, mai ales că Thunderbolt lucrează cu un procesor de 1 GHz de la Qualcomm. Totodată este primul model HTC cu Video Skype mobile la bord. Foarte bine arată însă şi restul dotării: memorie internă 8 GB, card de memorie 32 GB, diverşi senzori, WLAN, GPS, precum şi cameră 8 megapixeli, inclusiv cu video HD. Iniţial Thunderbolt va putea fi achiziţionat numai de la providerul american Verizon. Încă nu se ştie dacă va urma şi o variantă pentru Europa.

Samsung Star II
Urmaşul mult-iubitului S5230 Star are tot ce-i trebuie ca să devină un best-seller.

Unul dintre cele mai bine vândute mobile cu touchscreen în anul 2010 a fost fără îndoială S5230 Star de la Samsung. Acum pe piaţă a apărut modelul urmaş: Star II. Ingredientele mobilului cu touchscreen sunt bine-cunoscute: sistem de operare proprietar, touchscreen de 3 inchi cu rezoluţie de 240 x 400 pixeli, quadband şi o cameră de 3,2 megapixeli. Noi sunt însă Bluetooth în versiunea 3.0 şi WLAN, inclusiv standardul rapid n. Datorită acestuia din urmă poţi naviga liniştit cu Star II pe internet de pe canapeaua de acasă sau dintr-un alt hotspot. Interfaţa utilizator folosită este o variantă Touchwiz 3.0. Aparatul are instalaţi clienţi pentru Facebook şi Twitter, precum şi Instant Messenger – Multi IM 2.0. Cei care editează mult pe mobil se vor bucura să descopere Quicktype by t9-Trace. Nu lipseşte nici music playerul, şi nici radio FM. Star II este disponibil din aprilie la preţul de 119 de euro în două variante de culoare: alb (Ceramic White) şi negru (Onyx Black).

Motorola Droid Bionic
Smartphone-ul Android cu procesor dual core suportă LTE.

La CES Las Vegas am descoperit că în ceea ce priveşte cea de-a patra generaţie de telefonie mobilă, America este mult peste Europa. 4G înseamnă însă diferite lucruri pentru diverşi provideri de telefonie mobilă. Unii se referă la WiMAX, alţii folosesc LTE şi T-Mobile, întrebuinţate în Germania, de exemplu. Iar SUA denumeşte reţeaua sa HSPA+ 4G. Partea bună e până la urmă că există reţele, servicii, tarife şi aparate finale.
Motorola Bionic, oferit exclusiv la providerul Verizon, vrea să devină un smartphone 4G. Acesta lucrează cu LTE şi de aceea aparatul suportă standardul pentru acces ultra-rapid la internet prin reţeaua de telefonie mobilă. Pentru a putea prelucra datele smartphone-ul are integrat un procesor dual-core cu frecvenţă de 2 GHz, în timp ce conţinuturile sunt afişate în stil mare de un display uriaş de 4,3 inchi. La toate acestea se adaugă camera de 8 megapixeli, interfaţa HDMI şi un tuner A-GPS. Iar pentru ca totul să meargă strună există şi un acumulator de 1930 mAh. Droid Bionic lucrează cu versiunea Android 2.2. Încă nu se ştie când anume şi la ce preţ va fi comercializat acest produs în Europa.

Motorola Cliq 2
Cliq 2 este un smartphone de messaging cu serviciul Motorola Web 2.0 push.

Cliq 2 este oferit deocamdată exclusiv la T-Mobile SUA din luna ianuarie. Aparatul Android 2.2 are o tastatură tip maşină de scris şi un touchscreen mare de 3,7 inchi şi suportă serviciul Web 2.0 Motoblur al Motorola. Acesta adună noutăţile de pe reţelele sociale, iar apoi le transferă spre smartphone în varianta comprimată. Cu acest serviciu firma americană doreşte să se diferenţieze de marea masă de smartphone-uri Android. În acest an va urma să apară un serviciu special pentru conţinuturile multimedia, care va oferi, de exemplu, informaţii referitoare la muzica pe care tocmai o ascultă prietenii tăi. Smartphone-ul Motorola lucrează cu un procesor de 1 GB, are un touchscreen mare de 3,7 inchi precum şi HSPA şi WLAN. În plus, există instalată o aplicaţie Kindle, care permite cumpărarea şi citirea conţinuturilor vândute pe Amazon. De asemenea există instalat şi Quick Office pentru prelucrarea documentelor Word şi Excel. Veste mai puţin bună: nu există încă o dată referitoare la lansarea modelului pe pieţele europene.

Samsung Galaxy S2
Noul model flagship de la Samsung şi-a făcut apariţia în premieră la Barcelona.

În mod tradiţional Samsung îşi prezintă la Mobile World Congress în Barcelona noul său smartphone de top. Compania coreeană nu a vrut să întrerupă nici în acest an tradiţia şi de aceea capitala catalană a fost prima care a văzut noul model exclusivist. În linii mari este vorba despre un urmaş al lui Galaxy S, mai ales că răspunde la numele Galaxy S2. Touchscreen-ul urmaşului lui Galaxy S a crescut de la 4 la 4,3 inchi, reuşind să întreacă orice aşteptări datorită tehnologiei AMOLED Plus. Drept sistem de operare s-a folosit Android, aşa cum se obişnuieşte la modelele Galaxy,  în versiunea actuală 2.3 (Gingerbread).
În interior este un procesor dual-core la 1 GHz. Dotarea este deosebit de bogată, observaţie care se referă şi la memoria internă –16 sau 32 GB. Fotografiile sunt realizate de o cameră de 8 megapixeli, care poate înregistra şi video la rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli). Mai multe detalii în testul complet, care va veni cât de curând.

lg optimus black, oferta orange februarieLG Optimus Black
LG promite un display luminos, dar cu consum redus de energie.

Too good to be true? LG P970 Optimus Black vrea să bată toate recordurile atunci când anunţă un display care luminează la 700 cd/m². În general connect obţine la smartphone-urile actuale valori între 250 şi 400 cd/m². Mai mult: conform LG, displayul are nevoie de 50% mai puţin curent decât ecranele LCD standard. În plus, displayul Nova cu o diagonală de 10 cm este capabil să afişeze un alb extrem de luminos, clar vizibil chiar şi în lumina solară directă. La o greutate de 109 g şi o grosime de 9 mm LG P970 Optimus Black lucrează cu Android 2.2 şi este capabil de upgrade la 2.3. În plus, LG a adăugat drept interfaţă utilizator al său Optimus UI 2.0.
În ceea ce priveşte restul detaliilor legate de dotare, modelul LG are în partea frontală integrată o cameră la rezoluţia de 2 megapixeli.

Huawei Ideos X5
Mobil Android versiunea Froyo ce provine din China şi promite mult.

Huawei Ideos X5 oferă un touchscreen capacitiv, adică sensibil la atingeri, la o diagonală de 3,8 inchi, funcţie multitouch şi o rezoluţie de 480 x 800 pixeli. Smartphone-ul lucrează cu sistemul de operare Google Android în versiunea 2.2, alias Froyo, şi are o memorie de 4 GB. Totodată memoria este extensibilă deoarece aparatul are un slot pentru carduri SD. În partea posterioară se află o cameră de 5 megapixeli, inclusiv autofocalizare şi înlocuitor de bliţ; camera poate înregistra video la rezoluţie HD. Pentru distracţie există un radio FM. Ideos X5 intră pe internet în hotspot-uri prin WLAN. La accesarea internetului prin reţeaua de telefonie mobilă HSPA, aparatul obţine în cazul ideal 7,2 Mbps la download şi 5,76 Mbps la upload. Dotarea include şi un receiver GPS. Talentatul smartphone este comercializat în Asia şi Australia de la începutul anului, dar încă nu se ştie nimic despre intrarea sa pe piaţa din Europa.

Dell Venue
Pe lângă webpad-uri Dell scoate acum şi un smartphone: Venue.

Americanii încep în forţă: ecran de 4,1 inchi la 800 x 480 pixeli, adică exact ceea ce trebuie pentru confort în operare şi afişare conţinuturi. Mai ales că displayul OLED oferă culori puternice. Iar dacă autonomia se va dovedi a fi în regulă se pare că Venue este aparatul ideal pentru cinema mobil. Vor exista cu siguranţă însă şi alte grupe ţintă de utilizatori care vor avea numai de profitat de pe urma capacului de display, care este realizat din sticlă Gorilla extrem de rezistentă, căci la urma urmei smartphone-ul nu „aterizează” întotdeauna într-o geantă rafinată.
Un ecran aşa de mare şi o structură de construcţie atât de stabilă au şi un preţ: la dimensiuni de 121 x 64 x 13 mm şi greutate de 164 g, Venue iese puţin din standardele obişnuite la un smartphone.
În ceea ce priveşte dotarea tehnică, americanii urmează însă traseul clasic: Android 2.2 şi un procesor 1 GHz single core de la Qualcomm, plus ingredientele obişnuite precum HSPA, WLAN, Bluetooth şi GPS. Doar camera de 8 megapixeli iese din tipare.

Dell Streak 7

Streak 7 este cel de-al doilea webpad de la Dell.

Dell a reuşit să demonstreze deja prin Streak 5 că, deşi este un producător specializat pe PC-uri şi notebok-uri, ştie să construiască chiar şi webpad-uri de calitate. Acum s-a ajuns la Streak 7, ce are un display cu o diagonală de 7 inchi, faţă de cei 5 inchi ai modelului anterior. Noul webpad la 220 x 120 x 12 mm şi 450 g are ecranul compatibil multitouch protejat cu sticlă Gorilla, extrem de solidă. Nimic nu s-a modificat însă la rezoluţie: 800 x 480 pixeli. În ceea ce priveşte procesorul, Dell urmează tendinţa actuală folosind CPU dual-core. Nvidia livrează în acest sens modelul Tegra la o frecvenţă de 1 GHz. Memoria Flash de 16 sau 32 GB, în funcţie de versiune, oferă suficient spaţiu pentru muzică şi video. Încă nu ştim data de intrare pe piaţă a lui Dell Venue sau Streak 7.

lg optimus 2x telefonLG Optimus 2X
Primul reprezentant al unei noi generaţii smartphone.

LG este cel care a câştigat competiţia nebună, livrând primul smartphone cu procesor dual core: Optimus 2X. Motorola a anunţat la rândul său modele similare, dar acestea nu vor fi curând disponibile în Europa. Modelul Optimus 2X este disponibil la noi din luna martie. Dar de ce este nevoie de atâta putere de procesare pe un smartphone? Pentru filme la rezoluţie înaltă, o interfaţă de utilizator bogat animată şi aplicaţii ce lucrează în paralel. Pentru toate acestea răspunzător este cipul Nvidia Tegra 2 – adevăratul highlight ascuns în carcasă.
Cel de-al doilea highlight apare în partea frontală: displayul strălucitor de 4 inchi ce este alcătuit din pixeli individuali. Culorile sunt extrem de intense, ecranul are o rată mare de contrast, iar negrul este cu adevărat negru. Ceea ce înseamnă însă că ecranul va reflecta puternic lumina atunci când are un fundal închis la culoare. În schimb, displayul rămâne vizibil chiar şi în cazul radiaţiilor solare directe.
Imediat ce începi să explorezi performanţele displayului, vei descoperi adevărata putere a lui Tegra 2. Optimus 2X nu numai că reacţionează fluent la comenzi – ceea ce reuşesc să facă şi modelele de top actuale – ci rămâne rapid chiar şi acolo unde celelalte modele îşi permit mici momente de gândire. Smartphone-ul reacţionează atât de precis la comenzi încât îţi face plăcere doar simpla navigare prin meniu. Interfaţa utilizator a fost ajustată de LG în funcţie de propriile sale dorinţe, rămânând totuşi o variantă tipic Android, ce poate fi operată fără probleme. Faptul că Optimus 2X funcţionează cu Android 2.2 nu este un dezavantaj; în plus LG a anunţat deja un upgrade la versiunea 2.3. La 1500 mAh, acumulatorul este bine dimensionat, dar la test s-a descărcat după o zi. Concluzie: LG livrează nu numai primul exemplar din noua specie de smartphone-uri dual core, ci şi un model foarte reuşit.

Trekstor Smartphone
Primul smartphone al specialistului în memorii pare a fi promiţător.

Trekstor a intrat şi el pe piaţa telefoniei mobile cu un aparat denumit simplu Smartphone. La preţul de 159 de euro, telefonul place datorită formelor sale plăcute şi finisării reuşite. Viteza de operare a smartphone-ului Android în versiunea 2.1 nu este la fel de bună ca şi la alte modele concurente, dar interfaţa utilizator a ajuns să ne placă. Displayul mic, de numai 2,8 inchi, rezistiv, s-a dovedit a fi călcâiul lui Ahile la testul practic. Afişarea este pixelată, iar lizibilitatea depinde de unghiul vizual, iar butoanele tastaturii tip maşină de scris afişate pe ecran sunt prea mici. Toate aceste neplăceri pot fi date însă uitării dacă analizăm bogăţia dotării, surprinzătoare la acest preţ.

Acer Liquid MT
Confortul în operare al modelului Android cu Acer UI 4.0 lasă de dorit.

Capacul acumulatorului, precum şi partea inferioară a aparatului sunt realizate din metal; carcasa lasă o impresie pozitivă, dar nu este la fel de elegantă ca şi la alte smartphone-uri cu componente metalice. Forma sa de construcţie arcuită şi marginile rotunjite, fac ca Liquid MT să stea bine în mână şi să poată fi operat fără probleme cu o singură mână. Cele patru taste cu senzori de sub ecran vibrează scurt atunci când sunt acţionate. Drept sistem de operare se foloseşte Android 2.2, împreună cu interfaţa utilizator Acer UI 4.0. Navigaţia prin meniu se realizează uşor, touchscreen-ul capacitiv de 3,6 inchi reacţionează fluent la comenzi, dar nu suficient de rapid.

Motorola Atrix 4G
Motorola a prezentat un MODEL Android cu procesor dual core.

În Europa, LG Optimus 2X este cel mai rapid smartphone, dar în SUA va intra pe piaţă în acest trimestru Atrix 4G cu procesor dual core. Modelul Motorola nu este numai un puternic smartphone Android cu procesor dual core 2 x 1 GHz, 1 GB RAM, display HD, cititor amprente digitale şi acumulator de 1930 mAh. El este în principiu un calculator cu „gene” smartphone, care serveşte şi drept centrală multimedia. În acest sens există un docking station compatibil cu trei huburi USB şi conexiune pentru ecranele TV sau PC. Atrix se poate converti şi într-un laptop: dockul notebook necesar în acest sens, alcătuit în principiu din acumulator, tastatură şi display, a fost prelucrat extrem de stabil şi de curat de către Motorola. Atunci când este închis modelul combi abia dacă este mai gros decât un smartphone standard. Conversia de la display smartphone spre display de notebook se face ultra rapid. Iar aparatul nu a „deraiat” niciodată, nici măcar după mai multe conectări şi deconectări de la docking station. Se pare că software-ul este extrem de stabil, iar meniul help afişat pe ecran îţi explică care sunt tastele ce preiau funcţia „fluturare pe ecran”. Pe lângă afişarea displayului Atrix, notebook dock-ul oferă în plus un browser Firefox, ce foloseşte conexiunea la internet a lui Atrix G4. Realizarea sarcinilor Office se realizează via Citrix (www.citrix.com). În concluzie, un model hibrid matur şi foarte bine realizat. Puterea de procesare garantează operarea fluentă, comenzile fiind realizate de modelul prototip fără perioade de întârziere, displayul mare de 4 inchi şi 960 x 540 pixeli este o încântare, iar finisarea e ireproşabilă. Atrix 4G, ce suportă HSPA şi WLAN, va fi capabil de conexiunea ultra-rapidă la internet prin reţeaua de telefonie mobilă din generaţia a patra numai după un update. Data de intrare pe piaţa europeană încă nu se ştie.

Samsung Galaxy 551
Galaxy place datorită dotării bune şi tastaturii prietenoase cu utilizatorii. Preţul este însă relativ mare.

Samsung Galaxy 551 este primul model Android cu tastatură tip maşină de scris. O tastatură din categoria celor mai bune, cu taste cauciucate, uşor de operat, feedback bun şi iluminare reuşită. Aparatul funcţionează cu Android 2.2, iar operarea se face fluent. Touchscreen-ul capacitiv de 3,2 inchi afişează conţinuturile oarecum pixelat. Dotarea cuprinzătoare include HSDPA, WLAN şi GPS.

Acer BeTouch E210
BeTouch 210 este mai degrabă o centrală de comunicaţii decât un smartphone multimedia.

Din punct de vedere strict vizual BeTouch E210 cu al său display mic şi tastatură completă ar putea uşor trece drept un smartphone business. Dar conform clasificării Acer, fiind vorba despre un reprezentant al seriei BeTouch, este vorba de un model orientat spre nevoile clientelei private; în plus, preţul mic al aparatului îl înscrie tot în această categorie. Dar fără îndoială chiar şi atunci când te afli în afara perioadei de lucru poţi să foloseşti mailul, chatul şi reţelele sociale – adică tocmai punctele forte ale lui E210. Touchscreen-ul mic de numai 2,6 inchi este cauzat de o carcasă compactă, cu dimensiuni de numai 115 x 63 x 12 mm. Iar la cei 320 x 240 pixeli, displayul este compatibil numai într-o oarecare măsură cu internetul. Ţinând cont de ecranul mic, acumulatorul de 1300 mAh este foarte bine dimensionat, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că aparatul va obţine rezultate bune de laborator pentru autonomie.

Archos 70
Archos 70 este prima tabletă Android cu un hard disk de 250 GB.

Este vorba despre un hard disk normal, nu varianta Flash folosită la majoritatea aparatelor mobile. Iar dacă cei 250 GB nu îţi vor fi de ajuns, există posibilitatea de a folosi carduri de memorie prin slotul SD. În ciuda hardului mare, tableta nu măsoară decât 14 mm în grosime şi nu cântăreşte decât 400 g. Ecranul capacitiv suportă gesturile multitouch şi măsoară în diagonală 7 inchi. Android este folosit în varianta 2.2 alias Froyo.
Archos 70 se conectează la internet prin WLAN, dar din fişa tehnică de securitate a modelului nu reiese că ar exista şi un modul UMTS. O noutate este compatibilitatea host USB, ce permite conectarea directă a aparatelor externe, de exemplu mouse sau tastatură. Prin interfaţa HDMI fotografiile şi clipurile video ajung pe televizoarele compatibile; iar dacă se doreşte, pe ecranul TV poate fi afişată întreaga interfaţă utilizator, pentru a fi controlată prin touchscreen-ul tabletei. Pasionaţii de lectură trebuie să ştie că Archos 70 suportă formatul Epub, dar încă nu se ştie dacă există instalat un reader e-book. „AppsLib” oferă însă software suplimentar, oferta numărând circa 100.000 de aplicaţii gratuite. Se pare însă că tableta nu are acces la Android Market. Nimic despre preţ sau data de intrare pe piaţa din Europa.

MSI Windpad
După debutul „artistic” de la expoziţia PC din Taipei, la CES 2011 au „transpirat” primele date tehnice despre MSI Windpad.

Windpad 100 W, în versiunea Windows, foloseşte un procesor Intel Atom Z530. MSI are la dispoziţie o memorie de lucru de 2 GB. Pentru stocarea datelor se foloseşte fie un hard disk SSD (16, 32 sau 64 GB), fie unul clasic de 320, respectiv 500 GB. MSI a echipat modelul 100W cu WLAN şi Bluetooth, dar lipseşte UMTS. În schimb aparatul poate fi conectat la un televizor prin HDMI. Displayul de 10,1 inchi are o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, ceea ce corespunde standardelor obişnuite la netbook. Iar datorită renunţării la tastatură, greutatea se ridică la numai 800 g. Senzorul G şi cel de lumină au rolul de a ajusta padul la diferite condiţii ambientale. Modelul este deja prezent pe piaţa europeană, dar încă nu este disponibil preţul. În SUA, Windpad costă între 500 şi 700 de dolari (380 – 540 euro).
După 100W în această primăvară va veni rândul unei versiuni cu numele Windpad 100A cu acelaşi format al displayului, dar cu o carcasă ceva mai îngustă. Modelul are integrat WLAN şi tuner GPS, iar modulul UMTS este disponibil opţional. Android va fi folosit în varianta 2.2 sau 2.3. Iar dacă va fi posibil un update la 3.0 nu se va şti numai după ce vom afla tipul de procesor integrat.

Motorola Xoom
Xoom este prima tabletă cu versiunea Android 3.0 alias Honeycomb, optimizată pentru această specie de aparate.

La cei 10 inchi ai displayului său, Motorola Xoom este una dintre cele mai mari tablete prezente pe piaţă. Displayul afişează conţinuturile la 1280 x 800 pixeli; în interior lucrează procesorul dual core Nvidia Tegra 2 la 1 GHz. Pe lângă versiunea Android 3.0, optimizată pentru tablete, Xoom suportă Flash pentru browserul web, precum şi ultima versiune Google Maps 5.0 cu afişare 3D.
Accesarea internetului se face wireless prin WLAN (802.11bgn) sau prin reţeaua de telefonie mobilă. În partea posterioară se află camera de 5 megapixeli ce înregistrează video la rezoluţie HD cu 1080p. Prin interfaţa HDMI fotografiile şi datele video pot fi transferate spre ecrane TV compatibile. În partea frontală se află camera de 2 megapixeli pentru videotelefonie. Motorola Xoom cântăreşte 730 g la dimensiuni de 249 x 168 x 12 mm. Memoria internă măsoară 32 GB şi poate fi extinsă prin carduri MicroSD. Motorola Xoom este comercializat în SUA la providerul Verizon. Încă se poartă discuţii despre preţul şi intrarea tabletei pe piaţă europeană.

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,