Fii „Voluntar de profesie”!

Scris de | 1 iunie, 2011
Fii  „Voluntar de profesie”!

Programul „Voluntar de profesie”, lansat de Fundaţia Vodafone România, a ajuns la a doua ediţie. Dacă ţi-ai dorit mereu să lucrezi intr-o organizaţie non profit, în beneficiul copiilor, bătrânilor şi familiilor defavorizate, acum este momentul, deoarece Fundatia Vodafone România asigură salariile curente ale voluntarilor şi cheltuielile administrative, pe toată durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul său salariu obţinut până la începerea programului Voluntar de profesie.
15 persoane, dintre care 3 angajati Vodafone, vor avea sansa de a lucra timp de 6 luni, in perioada septembrie 2011 – februarie 2012, alaturi de ONG-uri din Romania. Organizatiile alese trebuie sa activeze in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial si in beneficiul categoriilor defavorizate.
Candidatii trebuie sa obtina acordul ONG-ului pentru care opteaza, sa pregateasca un proiect, apoi sa completeze formularul de inscriere pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro.

Perioada de inscriere pe site-ul Fundatiei este 31 mai – 14 iunie.
Candidatii vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania. Mai multe detalii privind etapele procesului de selectie sunt disponibile la www.fundatia-vodafone.ro.
Anul trecut, aproximativ 500 de persoane s-au inscris in programul Voluntar de profesie. Cei 12 voluntari selectati au lucrat timp de 4 luni in mai multe ONG-uri din Romania, unde au dezvoltat proiecte proprii. Iata cateva dintre cele mai importante realizari ale voluntarilor:
– Organizatia Salveaza Vieti a reusit sa stranga fonduri de peste 1 milion Euro, pentru primul Centru de Excelenta in tratarea cancerului la copii, la Timisoara si cu ajutorul voluntarului Simina Mistreanu, jurnalist;
– Mihaela Carbunaru, jurnalist, a organizat un curs de fotografie pentru copiii aflati in grija Fundatiei Edelweiss din Sibiu. Fotografiile realizate de copii au fost prezentate la trei expozitii din Sibiu;
Asociatia Sf. Stelian din Bucuresti s-a bucurat de sprijinul Mihaelei Stratulat, pentru a organiza un atelier de arta in care i-a invatat pe copii sa cante si sa picteze. Mai multe detalii despre proiectele voluntarilor de profesie de anul trecut se regasesc pe www.facebook.com/fundatiavodafone

Etichete: , , ,