Apple iCloud: Află cum funcţionează noul serviciu Apple

Scris de | 7 iunie, 2011
Apple iCloud: Află cum funcţionează noul serviciu Apple

Apple a prezentat ieri în cadrul WWDC serviciul iCloud, un serviciu tip cloud care îţi stochează datele (muzică, poze, contacte etc.) wireless, automat, în iCloud (practic o reţea de servere) şi ţi le pune la dispoziţie pe toate dispozitivele tale cu software Apple. În momentul în care apare vreo schimbare în structura de date, toate dispozitivele sunt sincronizate instant.

iCloud îţi oferă gratis 5GB spaţiu de stocare pentru mail, documente şi backup. Achiziţiile noi, cum ar fi muzica, aplicaţiile sau Photo Stream-ul nu sunt luate în considerare în cei 5GB.

Fostele servicii MobileMe, cum ar fi mailul, calendarul şi contactele au fost şi ele regândite pentru a funcţiona perfect cu iCloud. Spre exemplu, toate inbox-urile şi căsuţele poştale sunt sincronizate pe toate dispozitivele iOS şi computerele.

Aplicaţiile şi cărţile cumpărate din App Store şi iBookstore sunt şi ele salvate pe toate dispozitivele tale, nu doar pe cel pe care a fost achiziţionat.

Nu lipseşte nici funcţia de backup, denumită iCloud Backup, care salvează datele de pe iPhone, iPad sau iPod zilnic, prin Wi-Fi, în momentul care îl pui la încărcat.

iCloud este integrat perfect în noul iOS 5, prezentat şi el în cadrul WWDC 2011.

Un alt element extrem de interesant este sistemul iTunes in the Cloud. Pe lângă faptul că acesta îţi oferă muzica achiziţionată de pe iTunes pe toate dispozitivele, utilizatorul are acces şi la muzica pe care o are pe CD-uri sau în colecţie, în cazul în care aceasta este identificată de sistemul iTunes Match şi regăsită în baza de peste 18 milioane de piese a iTunes.

Practic să spunem că ai un CD mai vechi cu Sting şi nu vrei să mai cumperi piesele iar. Introduci CD-ul în computer, lansezi iTunes Match, iar dacă piesele de pe CD sunt identificate în arhiva iTunes, piesele respective sunt pot fi descărcate automat, gratuit, pe dispozitivul cu iOS.

iTunes in the Cloud va fi disponibil momentan doar în SUA din toamnă şi va costa 24.99 dolari pe an.

Etichete: , , , , , ,