iOS 5 lansat la WWDC 2011, aduce peste 200 de noi caracteristici

Scris de | 7 iunie, 2011
iOS 5 lansat la WWDC 2011, aduce peste 200 de noi caracteristici

WWDC, conferinţa anuală a celor de la Apple, a trecut fără mult aşteptata lansare a lui iPhone 5, însă compania nu şi-a lăsat fanii cu mână goală, prezentând printre altele noua versiune a sistemului de operare iOS 5.
iOS 5 va aduce peste 200 de noi caracteristici pe iPhone, iPad şi iPod touch din această toamnă, cele mai importante fiind Notification Center-ul şi sistemele iMessage, Newsstand sau PC Free.
Notification Center reuneşte într-o singură locaţie toate notificările, acestea putând fi gestionate cu uşurinţă, iar iMessage este un serviciu de mesagerie regândit, care îţi permite să trimiţi mesaje, poze sau clipuri video între dispozitive iOS.
Apple a aplecat urechea la critici şi a lansat şi funcţia PC Free, care le oferă utilizatorilor de dispozitive iOS posibilitatea de a activa produsul fără nevoia conexiunii la un PC.
Cu iOS 5 şi noul iCloud, după ce ţi-ai introdus ID-ul Apple iCloud va integra în cloud aplicaţiile, mailurile, contactele, fotografiile şi muzica, toate acestea funcţionând perfect fără nevoia conectării la un computer.
iOS 5 oferă integrare Twitter în majoritatea aplicaţiilor, astfel încât poţi accesa funcţiile de tweet din Photos, Safari, Camera, Maps sau YouTube, cu o singură atingere.
Pentru fanii de reviste şi ziare iOS 5 vine cu Newsstand, un nou mod de organizare a abonamentelor, mai elegant şi mai intuitiv.
Safari a suferit şi el unele îmbunătăţiri, inclusiv modul Reader ce uşurează lectura textelor.
Alte îmbunătăţiri care vin odată cu iOS 5 ţin de Game Center, mail sau tastatură.
iOS 5 beta este deja disponibil pentru dezvoltatori, iar versiunea finală va fi disponibilă gratuit din toamnă pentru iPhone 4, iPhone 3GS, iPad şi iPad 2, precum şi pentru iPod touch generaţia a patra şi a treia.

Etichete: , , , , ,