Samsung continuă războiul împotriva iPhone-ului şi iPad-ului

Scris de | 30 iunie, 2011
Samsung continuă războiul împotriva iPhone-ului şi iPad-ului

Compania din Cupertino ar putea să-şi piardă piaţa natală. Samsung Electronics a extins joi lupta juridică cu o nouă plângere: compania coreeană vrea să blocheze importurile de iPhone-uri şi iPad-uri în Statele Unite!

Samsung susţine în reclamaţia depusă joi la International Trade Commission , că Apple ar încălca 5 brevete importante: transferul de servicii printr-o reţea wireless, formatul pachetelor folosite pentru transferul rapid de date, integrarea navigaţiei on-line pe un telefon, o modalitate de a stoca şi a reda digital sunete audio şi vizualizarea documentelor digitale cu ajutorul unui touch screen.

„Toate brevetele respective sunt importante pentru succesul companiei Samsung într-o industrie puternic competitivă a dispozitivelor mobile electronice. Ele dau un avantaj Samsung-ului datorită caracteristicilor care sunt foarte dezirabile pentru consumatori.” se arată într-o declaraţie a companiei coreene.

În cazul în care se vor descoperi anumite ilegalităţi, International Trade Commission poate într-adevăr să sisteze toate importurile de dispozitive lansate de compania din Cupertino.

Mai mult, pe lângă reclamaţia  depusă la ITC, Samsung a mai intentat şi un alt proces de patentare într-o judecătorie din Delaware, pe lângă alte două procese similare  în Marea Britanie şi Italia.

Disputa legală dintre cele două companii a început în aprilie, când Apple a dat în judecată Samsung susţinând că smartphone-ul Galaxy S şi tableta omonimă au copiat iPhone-ul şi respectiv iPad-ul.

Etichete: , , , ,