iPhone-ul învinge toată gama de smartphone-uri Nokia

Scris de | 22 iulie, 2011
iPhone-ul învinge toată gama de smartphone-uri Nokia

Compania finlandeză care a introdus conceptul de smartphone, riscă să devină irelevantă pe acest segment de piaţă. Nokia a anunţat joi că a vândut doar 16.7 milioane de smartphone-uri în al doilea trimestru, neputând face faţă celor trei lideri: iPhone-ul, BlackBerry-urile şi aparatele ce rulează Android.

Zilele în care Nokia era prima opţiune pentru orice împătimit al smartphone-urilor sunt demult uitate. Acum, compania finlandeză, înarmată cu o ofertă de telefoane ce nu reuşeşte să stârnească interesul clienţilor şi cu un sistem de operare mediocru, se zbate mai rău decât oricând.

Nokia a vândut în ultimul trimestru 16.7 milioane de smartphone-uri. În comparaţie, compania lui Steve Jobs a vândut în aceeaşi perioadă 20.3 milioane de iPhone-uri. Această diferenţă, pe lângă pierderile de 368 milioane de euro din trimestrul recent încheiat – Nokia nu a mai raportat o pierdere trimestrială din 2009 -, relevă o perioadă deosebit de dificilă pentru compania europeană.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, confruntă realitatea şi rămâne optimist în ceea ce priveşte viitorul companiei într-un citat preluat de Reuters: „Per total, Q2 a fost un trimestru dificil. Totuşi, chiar şi cu acest trimestru, sunt de părere că acţiunile noastre de a face faţă provocărilor au avut un impact pozitiv asupra companiei. Mai important decât atât este faptul că am început să progresăm în vederea atingerii scopurilor noastre strategice.”

Nokia are, într-adevăr, planuri serioase de viitor. Rămâne de văzut dacă smartphone-ul mult-mediatizat N9 sau primul telefon Windows Phone vor schimba ceva pentru compania care a fost cândva liderul incontestabil în lumea telefoanelor mobile.

Etichete: , , , , ,