IFA 2011: O armată de gadget-uri în inima Berlinului

Scris de | 29 august, 2011
IFA 2011: O armată de gadget-uri în inima Berlinului

IFA 2011, una dintre cele mai importante târguri de consumer electronics, se va desfăşura în acest an între 2 şi 7 septembrie, la Messe Berlin. Să vedem însă cu ce îi va întâmpina IFA 2011 pe iubitorii de gadgeturi.

La capitolul telefoane mobile vom avea parte de o multitudine de lansări de anvergură, cele mai “concrete” informaţii venind din partea celor de la Samsung.

Potrivit informaţiilor descoperite într-una dintre aplicaţiile companiei, Samsung ar urma să lanseze la IFA smartphone-ul Samsung Wave 3, tableta Galaxy Tab 7.7 şi un dispozitiv misterios denumit Galaxy Note.

Lansarea mult aşteptatului Windows Phone Mango coincide cu deschiderea IFA 2011, astfel încât este logic să presupunem că cei de la Microsoft vor profita de această fericită “coincidenţă” pentru a dezvălui împreună cu partenerii lor noile mobile cu Mango.

Am putea regăsi smartphone-uri Mango de la Acer, Fujitsu sau chiar şi HTC printre gadget-urile din cadrul expoziţiei berlineze.

Ce nu vom vedea, cel mai probabil, sunt primele telefoane Nokia cu Windows Phone Mango. Momentul cel mai probabil al sosirii acestora este finalul lunii octombrie, în cadrul Nokia World.

Tablete

Tabletele vor juca şi ele un rol central în cadrul IFA 2011. Printre cele mai interesante modele prezentate vor fi tabletele S1 şi S2 de la Sony. Am putea asista şi la lansări din partea celor de la HTC sau Panasonic.

Există şi nişte zvonuri despre un gadget hibrid între smartphone şi tabletă, cu un display de 5.3 inchi produs de Samsung, ce ar purta denumirea de Samsung Galaxy Q.

Aproape de zona tabletelor se plasează şi notebook-urile ultra subţiri denumite Ultrabook. Cel mai probabil vom avea ocazia să descoperim şi o serie de astfel de dispozitive echipate cu tehnologie Intel.

Cum IFA a fost mereu o Mecca pentru pasionaţii de audio-video, vom asista şi în acest an la o avalanşă de modele de televizoare şi sisteme audio. De la televizoare 3D cu şi fără nevoia de ochelari speciali la HDTV-uri inteligente, conectate la internet, cu o sumedenie de funcţii web.

Etichete: , , , , , , , ,