Windows 8: Interfaţă Metro, Internet Explorer 10 şi boot de 8 secunde

Scris de | 14 septembrie, 2011
Windows 8: Interfaţă Metro, Internet Explorer 10 şi boot de 8 secunde

Următoarea versiune a sistemului de operare Windows promite să revoluţioneze piaţa dispozitivelor IT. În timpul conferinţei Build din Anaheim, California, Steven Sinofsky a prezentat ultimele detalii legate de Windows 8, programul ce va rula atât pe tablete cât şi pe calculatoare PC.

Întâlnirea dezvoltatorilor de la conferinţa Build 2011 a început cu o prezentare în premieră a noului Windows 8, primul sistem de operare care va funcţiona atât pe tablete cât şi pe PC. Steven Sinofsky, şeful diviziei Windows din cadrul companiei Microsoft, a dezvăluit o serie de îmbunătăţiri a celui mai cunoscut program de operare din lume.

Printre aceste caracteristici se numără:

Interfaţa Metro: Cu un aspect de aduce aminte de Windows Phone 7, interfaţa Metro e divizată în pictograme numite „Live Titles”. Acestea prezintă date de la serviciile de e-mail, reţele de socializare, mesagerie instantă şi alte surse informaţionale. Interfaţa facilitează navigarea prin opţiunile sistemului şi e concepută în primul rând pentru tablete, dar funcţionează la fel de bine şi cu perifericele unui PC.

Steven Sinofsky a declarat: „Windows 8 introduce o nouă interfaţă Metro construită pentru touch, care prezintă informaţii importante pentru utilizator, într-un mod simplu şi care îţi oferă control. Interfaţa Metro e la fel şi cu un mouse şi tastatură.”

Internet Explorer 10: Utilizatorii Windows 8 vor putea să caute în calculator sau pe net cu ajutorul motorului de căutare Bing. Internet Explorer 10 va fi integrat şi în interfaţa Metro astfel încât să poţi accesa internetul într-un mod unic şi rapid. Odată accesat, programul va cuprinde tot ecranul, o caracteristică dezvoltată, evident, pentru dispozitivele touch.

Desktop: Diferenţele dintre Desktop-ul arhicunoscut din versiunile anterioare şi acesta sunt puţine. Cea mai mare schimbare este faptul că meniul Start a fost reconfigurat în totalitate. Un click pe pictograma Windows te va trimite înapoi la interfaţa Metro. De asemenea, opţiunile Control Panel şi Task Manager au fost schimbate.

Compatibilitate cu procesoarele ARM: Pe lângă cipurile Intel şi AMD, Windows 8 va rula şi cu ajutorul procesoarelor bazate pe arhitectura ARM. Acest lucru va fi extrem de benefic pentru tabletele cu procesoare Qualcomm Snapdragon, NVIDIA Tegra şi aşa mai departe.

Un timp mai rapid de deschidere a programului: Programul Windows 8 va putea fi deschis în aproximativ 8 secunde. Steven Sinofsky a comentat acest aspect: „Am proiectat Windows 8 în aşa fel încât să nu fi nevoit să bootezi atât de des. Dar atunci când o faci, vrem să fie super rapid.”

Pe lângă acestea, Windows 8 va avea un antivirus integrat, magazin de aplicaţii, suport pentru NFC şi multe altele.

Steven Sinofsky a mai adăugat că Microsoft va continua să adauge actualizări şi caracteristici noi până la lansarea Windows 8 de la începutul anului viitor.

Etichete: , , , , , ,